Jak w temacie.
Tylko nie Dixi i Abc.
Bo na wymianę żarówki będę musiał brać chwilówkę.
Gdzie w Wawce polecacie serwisować SSangyonga ?
Tutaj zamieszczamy opinie,a także adresy, telefony o warsztatach specjalizujących się w naprawach marki Ssangyong.
-
pete
- Nowy użytkownik
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2018
- Pojemność silnika: 2157
- Gadu-Gadu: 0
Re: Gdzie w Wawce polecacie serwisować SSangyonga ?
Postautor: pete » 03 wrz 2026, 15:59
Właśnie... ceny serwisów autoryzawanych kosmiczne a i skuteczność napraw mocno średnia. Czasem jednak cena części oryginalnych załatwia temat. Rexton to dobry samochód, dopóki się nie psuje, mam z 2018r. od nowości... podsuła się klima, wymieniają w kolejnych iteracjach po kolei czasem może nawet nie potrzebne rzeczy. Elektryki czujników cofania też nie potrafią zrobić a kasują za "diagnozę"...
Jedyny serwis, z którego byłem zadowolony to Auto-Test w Markach (zamknięte - zbankrutowali?) - nie było tanio, ale jak coś naprawili to brali za to odpowiedzialność. Nie mogę tego powiedzieć o ABC z Parowcowej (też się zamknęli i tyle ich widziałem gdy źle naprawili)... No to teraz mam przygody z klimą w Auto Horiz - i też mocno mieszane uczucia.
Przyjechałem z nieszczelną klimą, to mi wymienili cewke kompresora, napełnili układ i po dwóch dniach-trzech nie było już czynnika. Nie sprawdzili szczelności, tylko wymienili, najpewniej niepotrzebną część, skasowali 1800zł.
Gdy przyjechałem z reklamacją, to stwierdzili, że teraz to chłodnica klimatyzacji, i że kosztuje u nich 4500zł + 2000 zł wymiana.... Sam kupiłem zaminnik za 500zł ... No i cóż kilka dni pojeździłem - działało ale znów jest problem... pewnie powiedzą, że zamiennik był słaby i trzeba 6500 zł + gaz czyli z 7700zł za wymianę na oryginał zapłacić...
Więc podsumowijąc - fajne samochody, bardzo dobre, ale nie poleciłbym nikomu kto kupuje auto na dłużej niż okres trwania gwarancji.
Jedyny serwis, z którego byłem zadowolony to Auto-Test w Markach (zamknięte - zbankrutowali?) - nie było tanio, ale jak coś naprawili to brali za to odpowiedzialność. Nie mogę tego powiedzieć o ABC z Parowcowej (też się zamknęli i tyle ich widziałem gdy źle naprawili)... No to teraz mam przygody z klimą w Auto Horiz - i też mocno mieszane uczucia.
Przyjechałem z nieszczelną klimą, to mi wymienili cewke kompresora, napełnili układ i po dwóch dniach-trzech nie było już czynnika. Nie sprawdzili szczelności, tylko wymienili, najpewniej niepotrzebną część, skasowali 1800zł.
Gdy przyjechałem z reklamacją, to stwierdzili, że teraz to chłodnica klimatyzacji, i że kosztuje u nich 4500zł + 2000 zł wymiana.... Sam kupiłem zaminnik za 500zł ... No i cóż kilka dni pojeździłem - działało ale znów jest problem... pewnie powiedzą, że zamiennik był słaby i trzeba 6500 zł + gaz czyli z 7700zł za wymianę na oryginał zapłacić...
Więc podsumowijąc - fajne samochody, bardzo dobre, ale nie poleciłbym nikomu kto kupuje auto na dłużej niż okres trwania gwarancji.
-
pete
- Nowy użytkownik
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2018
- Pojemność silnika: 2157
- Gadu-Gadu: 0
Re: Gdzie w Wawce polecacie serwisować SSangyonga ?
Postautor: pete » 03 wrz 2026, 16:07
No i jeszcze jedno - nieautoryzowane za bardzo nie chcą naprawiać. Klocki, tarcze i oleje zmienią (ale to sobie sam mogę ogarnąć) ale jak coś poważniejszego, elektryka lub chociażby ta klima - to nikt się nie garnie...
Więc jeśli ktoś zna jakiś serwis nieautoryzowany w Wawie i okolicach - to podbijam pytanie.
Więc jeśli ktoś zna jakiś serwis nieautoryzowany w Wawie i okolicach - to podbijam pytanie.
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię