Gasnica, trójkąt, apteczka
Ssangyong Musso znany jest w Polsce także pod marką Daewoo. Pierwszy model koreańskiej marki, który był oferowany oficjalnie w kraju. Napęd 4x4, nadwozie zbudowane na ramie i doskonałe właściwości terenowe to główne cechy Musso
-
marcinz1
- Forumowicz
- Model: Musso
- Rok produkcji: 1999
- Pojemność silnika: 2900
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Gadu-Gadu: 0
Gasnica, trójkąt, apteczka
Postautor: marcinz1 » 25 maja 2010, 9:49
Pytanie może i z kategorii głupich, ale w tym temacie "szukaj" nie działa
Czy producent Naszych aut przewidział miejsce na przechowywanie akcesoriów jak w temacie???jeśli tak to gdzie??? Ni huhu nie potrafię znaleźć takiego miejsca w moim samochodzie. Jakieś fotki ewentualnie mile widziane. Pozdrawiam
"Ropnioka" lubię za to że NIBY ciężko pali
:):)
- msch00
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 1998
- Pojemność silnika: 2874
- Gadu-Gadu: 129365
Re: Gasnica, trójkąt, apteczka
Postautor: msch00 » 25 maja 2010, 10:57
w bagażniku po prawej stronie patrzałeś ?? na bocznej ścianie jest schowek 
- matee
- Stały bywalec
- Skrzynia biegów: Ręczna
- Gadu-Gadu: 8075048
Postautor: matee » 25 maja 2010, 14:58
ale przy założeniu, że masz tam lewarek + kpl podstawowych narzędzi nie upchniesz tam tych trzech klamotów.
ja kupiłem na allegro torbę z rzepami na podłodze. siedzi w kąciku bagażnika i ani drgnie.
mieści mi się tam dodatkowo kpl skrobaczek, miotełka i lina holownicza.
apteczkę trzymam dla wygody w schowku.
ja kupiłem na allegro torbę z rzepami na podłodze. siedzi w kąciku bagażnika i ani drgnie.
mieści mi się tam dodatkowo kpl skrobaczek, miotełka i lina holownicza.
apteczkę trzymam dla wygody w schowku.
OME +4cm, BL +4cm, BFG MT KM2 31", Snorkel, Rear Air Locker, uchwyty na kubki
żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los
żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los
- krzychu
- Stały bywalec
- Pojemność silnika: 2874
Postautor: krzychu » 25 maja 2010, 17:40
Gaśnica wzdłuż fotela pasażera, między fotelem a progiem.
Trójkąt pod fotelem kierowcy (w poprzek) - wzdłuż leży komplet rękawiczek roboczych i latarka.
Apteczka pod fotelem pasażera - w miejsce schowka/organizera którego nie posiadam.
Trójkąt pod fotelem kierowcy (w poprzek) - wzdłuż leży komplet rękawiczek roboczych i latarka.
Apteczka pod fotelem pasażera - w miejsce schowka/organizera którego nie posiadam.

Teoria jest wtedy, kiedy wszystko wiemy, a nic nie działa.
Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa i nikt nie wie dlaczego.
My łączymy teorię z praktyką.
Nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.
Zapraszam na mojego chomika
hasło: musso
- matee
- Stały bywalec
- Gadu-Gadu: 8075048
Postautor: matee » 25 maja 2010, 20:09
krzychu pisze:w miejsce schowka/organizera którego nie posiadam.
takowy chciałem być nabyć ale ... cena kosmos !!!
OME +4cm, BL +4cm, BFG MT KM2 31", Snorkel, Rear Air Locker, uchwyty na kubki
-
marcinz1
- Forumowicz
Postautor: marcinz1 » 25 maja 2010, 20:12
krzychu pisze:Gaśnica wzdłuż fotela pasażera, między fotelem a progiem.
Też rozważę te miejsca.Dzięki
krzychu pisze:Apteczka pod fotelem pasażera - w miejsce schowka/organizera którego nie posiadam.
A o takim ustrojstwie to pierwsze słyszę. Ma ktoś może fotki takiego schowka???
- mussolinii
- Stały bywalec
- Gadu-Gadu: 21490
Postautor: mussolinii » 25 maja 2010, 20:32
DO gasnicy to powinien byc szybki dostep wiec miejsce miedzy fotelem pasazera a drzwiami to chyba nie jest najlepszy pomysl. Mysle ze pod fotelem kierowcy to bardzo dobre miejsce. Apteczka, niezbyt wielka, zmiescic sie powinna w schowku w bagazniku. Natomiast trojat to w zasadzie nie jest problem (ten skladany w pudelku). Nie zajmuje duzo miejsca i mozna go upchac prawie wszedzie.
Lewa strona w bagazniku (za plastikiem) jest niezagospodarowana praktycznie wcale. Mozna pomyslec by tam zrobic jakis schowek. W zasadzie bez zadnej ingerencji mamy gleboki schowek po otwarciu tej klapki na zarowki. Mozna tam cos wlozyc tylko trzeba sprawdzic czy nie ma tam wody, konserwacji i dziur na wylot
Ja generalnie trzymam wszystko, procz gasnicy, w skrzynce plastikowej skladanej, w bagazniku. Zreszta procz tej skrzynki zawsze wala sie siekiera, skrzynka z narzedziami, skrzynka z jakimis kablami, spinkami, lutownica etc. 1/3 bagaznika zawsze jest zawalona i zazwyczaj jest to przy samym oparciu tylnej kanapy. Miejsca jest duzo... mam rolete wiec i tak nikt nie widzi to jest w srodku.
Lewa strona w bagazniku (za plastikiem) jest niezagospodarowana praktycznie wcale. Mozna pomyslec by tam zrobic jakis schowek. W zasadzie bez zadnej ingerencji mamy gleboki schowek po otwarciu tej klapki na zarowki. Mozna tam cos wlozyc tylko trzeba sprawdzic czy nie ma tam wody, konserwacji i dziur na wylot
Ja generalnie trzymam wszystko, procz gasnicy, w skrzynce plastikowej skladanej, w bagazniku. Zreszta procz tej skrzynki zawsze wala sie siekiera, skrzynka z narzedziami, skrzynka z jakimis kablami, spinkami, lutownica etc. 1/3 bagaznika zawsze jest zawalona i zazwyczaj jest to przy samym oparciu tylnej kanapy. Miejsca jest duzo... mam rolete wiec i tak nikt nie widzi to jest w srodku.
Daewoo Musso 2.9TD 1999r wersja HDLX
-
marcinz1
- Forumowicz
Postautor: marcinz1 » 25 maja 2010, 20:45
mussolinii pisze:Ja generalnie trzymam wszystko, procz gasnicy, w skrzynce plastikowej skladanej, w bagazniku. Zreszta procz tej skrzynki zawsze wala sie siekiera, skrzynka z narzedziami, skrzynka z jakimis kablami, spinkami, lutownica etc. 1/3 bagaznika zawsze jest zawalona i zazwyczaj jest to przy samym oparciu tylnej kanapy. Miejsca jest duzo... mam rolete wiec i tak nikt nie widzi to jest w srodku.
Ja też używam skrzynki plastykowej ( kosmetyki do samochodu szmatki irchy itd itp ) Dokupię jeszcze jedną bo potrzebuje miejsce na line/ny, kable rozruchowe, jakieś gumiaki i kilka pierdułek. Resztę bagażnika muszę mieć dla psów ( zawsze dwa, czasem więcej )Taka choroba
Pozdrawiam
P.s
Naj prawdopodobnie w sobotę będę we Wrocławiu. Jest ktoś chętny na mini spota???
- mussolinii
- Stały bywalec
- Gadu-Gadu: 21490
Postautor: mussolinii » 25 maja 2010, 20:55
To do domu jest dobre... zeby cos zgasic przy kuchence jak sie pali. Do samochodu to to jest za male. Gasnica 1kg nie zawsze daje porzadny efekt.. lepsza bylaby 2kg.
Daewoo Musso 2.9TD 1999r wersja HDLX
Wróć do „Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię