witam,
sprowadziłem sobie rextona 2009r 2.7 ale nawet nie wiem ile ma koni ??? możliwe że nie ma komputera ???? gdzie np pokazuje spalanie???? jak się reguluje wysokość swiateł.????? i czy podgrzewanie lusterek włącza się gdzieś ??? bo po myjni są długo mokre tak jak by niebyło podgrzewania. co oznacza S i W przy biegach ??? mozę ktoś udzielić jakiś informacji???? albo gdzie mogę po polsku instrukcję znależć????? lub kupić???
rexton 2009
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
-
siwyrobert
- Nowy użytkownik
- Rok produkcji: 2009
- Pojemność silnika: 2700
- Gadu-Gadu: 0
-
alfik
- Stały bywalec
- Model: Inny
- Gadu-Gadu: 0
Re: rexton 2009
Postautor: alfik » 21 cze 2010, 10:30
Koni powinno być 186 ale może być też 165 - są dwie wersje - policz
Mocniejsza jest tylko z automatem - jak manual - to na pewno słabsza. Jak automat - to zależy od reduktora - z reduktorem - masz słabszy silnik, a bez reduktora - mocniejszy.
Zdecydowanie nie ma komputera - spalanie policzysz dzieląc ilość zużytego paliwa przez przebieg.
Powinna być gałeczka do regulacji świateł - ale nie wiem skąd sprowadziłeś? Może tam nie trzeba? Gałeczka jest po lewej zakierownicą obok przełącznika napędu (którego nie masz jeśli nie masz reduktora) czyli przy najmocniejszym silniku.
Nie ma też gwarancji, że jest podgrzewanie, ale włącza się je guziczkiem zaraz obok włącznika awaryjnych jednocześnie z tylną szybą ogrzewaną. Kolejny guzik to podgrzewanie pod przednimi wycieraczkami.
Przełącznik W/S to zima lato w automacie w trybie zima (w) automat rusza z dwójki i łagodniej zmienia biegi, by unikać poslizgu - auto staje się bardziej wołowate, ale bezpieczniejsze i może troszkę mniej palić.
Instrukcje w wielu językach poza polskim znajdziesz tu: http://www.smotor.com/en/events/owners.jsp
Ogólnie fajne auto - dużo bardziej luksusowe niż mój Kyron, ale brak reduktora i niezależny tylny zawias zmniejszają dzielność terenową - mimo to i tak się możesz zdziwić możliwościami. Spodziewane awarie - głównie wtryski - uważaj na paliwo. Ewentualnie sprężarka - nie wyłączaj silnika natychmiast po zatrzymaniu - szczególnie po szybkiej jeździe. Powodzenia
Zdecydowanie nie ma komputera - spalanie policzysz dzieląc ilość zużytego paliwa przez przebieg.
Powinna być gałeczka do regulacji świateł - ale nie wiem skąd sprowadziłeś? Może tam nie trzeba? Gałeczka jest po lewej zakierownicą obok przełącznika napędu (którego nie masz jeśli nie masz reduktora) czyli przy najmocniejszym silniku.
Nie ma też gwarancji, że jest podgrzewanie, ale włącza się je guziczkiem zaraz obok włącznika awaryjnych jednocześnie z tylną szybą ogrzewaną. Kolejny guzik to podgrzewanie pod przednimi wycieraczkami.
Przełącznik W/S to zima lato w automacie w trybie zima (w) automat rusza z dwójki i łagodniej zmienia biegi, by unikać poslizgu - auto staje się bardziej wołowate, ale bezpieczniejsze i może troszkę mniej palić.
Instrukcje w wielu językach poza polskim znajdziesz tu: http://www.smotor.com/en/events/owners.jsp
Ogólnie fajne auto - dużo bardziej luksusowe niż mój Kyron, ale brak reduktora i niezależny tylny zawias zmniejszają dzielność terenową - mimo to i tak się możesz zdziwić możliwościami. Spodziewane awarie - głównie wtryski - uważaj na paliwo. Ewentualnie sprężarka - nie wyłączaj silnika natychmiast po zatrzymaniu - szczególnie po szybkiej jeździe. Powodzenia
- mussolinii
- Stały bywalec
- Model: Musso
- Rok produkcji: 1999
- Pojemność silnika: 2900
- Skrzynia biegów: Ręczna
- Gadu-Gadu: 21490
Re: rexton 2009
Postautor: mussolinii » 21 cze 2010, 16:07
Alfik... a jakiego spalania nalezy spodziewac sie w REXTONie tym 163KM (chyba najbardziej popularnym)?
Daewoo Musso 2.9TD 1999r wersja HDLX
Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię