tylny most
Ssangyong Musso znany jest w Polsce także pod marką Daewoo. Pierwszy model koreańskiej marki, który był oferowany oficjalnie w kraju. Napęd 4x4, nadwozie zbudowane na ramie i doskonałe właściwości terenowe to główne cechy Musso
-
- Nowy użytkownik
- Rok produkcji: 1999
- Pojemność silnika: 2900
- Gadu-Gadu: 0
tylny most
Postautor: waldemarrafa » 16 lut 2011, 18:06
witam wszystkich mam pytanie przy skrecie dziwne szarpanie w tylnym moscie
- Mariusz
- Forumowicz
- Model: Musso
- Rok produkcji: 2000
- Skrzynia biegów: Ręczna
Re: tylny most
Postautor: Mariusz » 16 lut 2011, 19:13
Szukaj mostu poszedł mechanizm różnicowy
Naprawa trochę droga 

- polmussik
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 1996
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Gadu-Gadu: 16049074
Postautor: polmussik » 16 lut 2011, 20:49
może najpierw odkręć kilka śrubek dekla i podejrzyj co jest w środku
- mussolinii
- Stały bywalec
- Gadu-Gadu: 21490
Postautor: mussolinii » 17 lut 2011, 19:59
Tylko na twardym podlozu szarpie? Chodzi mi o beton albo asfalt... co sie dzieje jak wjedziesz na pole? Tylko takie niezmrozone oczywiscie.
Daewoo Musso 2.9TD 1999r wersja HDLX
- traky
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 1998
Postautor: traky » 18 lut 2011, 1:30
Sory, ale trochę pokrzycze... !!!
Kolego, widze ze jesteś "świerzy", znam odpowiedzi na twoje pytanie (prawdopodobnie) ale je znajdziesz na forum jak użyjesz funkcji "szukaj" i poczytasz trochę, na pewno znajdziesz odowiedzi jak nie bespośrednie to sugerujące. Szczerze to mam w d...pie powielac znane tematy bo forum tutejsze się robi mało interesujące przez takich jak ty(bez urazy)
Nawet nie potrafisz pożądnie żadać pytania, to jak zapytał byś lekarza - zesrałem się, dlaczego ? - może po prostu musiałeś jak każdy człowiek przy najmniej raz dziennie albo masz z jakiegoś powodu sraczkę.
Brak konkretów w zapytaniu(ukłon do kolegi MUSSOLINII który mimo wszystko próbuje pomóc choć nie wiem dlaczego), brak szacunku dla innych forumowiczów którzy się czasami napracowali żeby podzielić informacjami i doświadczeniami z innymi, a inni "przypełzają" i chcą mieć odpowiedź na tacy albo najlepiej żeby ktoś przylazł, naprawil i podziekował za ta możliwość i łaskę.
Sory, możecie "psy"na mnie wieszać ale wątek według mnie do kosza
Pozdrawiam all
Kolego, widze ze jesteś "świerzy", znam odpowiedzi na twoje pytanie (prawdopodobnie) ale je znajdziesz na forum jak użyjesz funkcji "szukaj" i poczytasz trochę, na pewno znajdziesz odowiedzi jak nie bespośrednie to sugerujące. Szczerze to mam w d...pie powielac znane tematy bo forum tutejsze się robi mało interesujące przez takich jak ty(bez urazy)
Nawet nie potrafisz pożądnie żadać pytania, to jak zapytał byś lekarza - zesrałem się, dlaczego ? - może po prostu musiałeś jak każdy człowiek przy najmniej raz dziennie albo masz z jakiegoś powodu sraczkę.
Brak konkretów w zapytaniu(ukłon do kolegi MUSSOLINII który mimo wszystko próbuje pomóc choć nie wiem dlaczego), brak szacunku dla innych forumowiczów którzy się czasami napracowali żeby podzielić informacjami i doświadczeniami z innymi, a inni "przypełzają" i chcą mieć odpowiedź na tacy albo najlepiej żeby ktoś przylazł, naprawil i podziekował za ta możliwość i łaskę.
Pozdrawiam all
- msch00
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 1998
- Pojemność silnika: 2874
- Gadu-Gadu: 129365
Postautor: msch00 » 18 lut 2011, 7:40
traky pisze:Sory, ale trochę pokrzycze... !!!
Pozdrawiam all
traky, czasem trzeba pokrzyczeć

Popieram Twój post - nic dodać nic ująć

Pzdr 2 all
- krzychu
- Stały bywalec
- Pojemność silnika: 2874
Postautor: krzychu » 18 lut 2011, 14:58
Zauważcie Bracia i Siostry że coraz więcej jest takich "userów" u nas.
Kupi, dostanie, znajdzie lub ukradnie Musiołka i jak jest jakieś kuku to szuka w necie.
Znajdzie nasze forum i już nie chce się szukać w archiwum tylko się zarejestruje i wali pierwszego głupiego posta.
Kojarzycie temat "czerwonej kontrolki"?
Mam wrażenie że garstka z nas zostanie a 80% to będą forumowicze jednego pytania.
Wątek do wywalenia w kosmos
Kupi, dostanie, znajdzie lub ukradnie Musiołka i jak jest jakieś kuku to szuka w necie.
Znajdzie nasze forum i już nie chce się szukać w archiwum tylko się zarejestruje i wali pierwszego głupiego posta.
Mam wrażenie że garstka z nas zostanie a 80% to będą forumowicze jednego pytania.

Teoria jest wtedy, kiedy wszystko wiemy, a nic nie działa.
Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa i nikt nie wie dlaczego.
My łączymy teorię z praktyką.
Nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.
Zapraszam na mojego chomika

hasło: musso
- uki
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2002
- Pojemność silnika: 3200
Postautor: uki » 18 lut 2011, 21:22
krzychu pisze:Zauważcie Bracia i Siostry że coraz więcej jest takich "userów" u nas.
Mimo że góglując i tak wyszukuje odpowiedni wątek jak się dobrze opisze problem, ale przecież zaradny Polak założy nowy temat

Twardziele nie jedzą miodu, twardziele wysysają pszczoły i jeżdżą Rextonem
Wróć do „Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię