Szanowni proszę spójrzcie na to ogłoszenie:
http://olx.pl/oferta/ssangyong-rexton-t ... 9HRnH.html
byłem, widziałem i chce się upewnić na temat kilku rzeczy zanim kupie:
- jak długo powinien kręcić silnik 2,7xdi by zapalić, tutaj na zimnym i z 5 próbami pod rząd zawsze tak samo i zajmowało to ok.1 sekunde, tak mniej więcej 3-4 zamachy rozrusznika zanim odpali, to normalne? Testowałem innego Rexa i tam zajmowało to ze 2 sekundy (6-8 zakręceń) i okazało się, że 2 wtryski walnięte. Mam też porównanie z moją Alfą Romeo 147 1,9jtd 16V i u mnie dosłownie w 0,5 sekundy odpala (1-2 zakręcenia).
- widzę w Rextonach 1 dwa typy deski zegarów, prędkościomierz centralnie po środku podświetlony fajnie albo obrotomierz z lewej i prędkościomierz z prawej strony, od czego to zależy i czy można zamienić? Tutaj jest wersja 2, a mnie się bardzo podoba ta wersja z prędkościomierzem po środku z tym fajnym podświetleniem.
- czy skórzane Rextony mają skórę też na kierownicy? Tutaj ona jakaś dziwna jest, strasznie cienka, auto ma prawie 180k km i jest taka starta trochę (uchwyt wybieraka biegów też leciutko wytarte), to normalne przy tym przebiegu? (mam porównanie z moją Alfa Romeo 147 2004 i tam skóra jest znacznie grubsza i przy tym samym przebiegu wygląda znacznie lepiej). Załączam zdjęcia.
- te wstawki drewnopodobne w każdym Rexie jaki oglądałem wyglądają słabo (odchodzący laminat, bąbelki), tutaj nie jest źle ale są miejsca z pęcherzykami, to normalne po 10 latach?
- czy śruby mocujące progi, te ukryte "za/pod drzwiami" których nie widać jak się drzwi nie otworzy, powinny być zardzewiałe po 10 latach czy one mogą być bez rdzy? Tutaj są bez rdzy.
- wycieki, na mostach sucho ale coś nie coś widziałem u góry, chyba koło turbiny, oraz na dole jak na zdjęciu, delikatne wycieki są OK w tym silniku czy dyskwalifikują? Załączam zdjęcia.
- czy bać się silnika 2,7xdi czy jeśli silnik zadbany to mnie nie zaskoczy nie miło, no może poza wtryskami delphi

Prosze o pilną pomoc, dzięki!!!