Witam.
Jestem posiadaczem od prawie 2 lat xlv. I jestem zadowolony. Od wakacji kilka razy mi się zresetowało radio. Serwis do stycznia twierdził ze nie ma czesci bo zmiany w ssanyoung. Od listopada kierunkowskaz jak skręcam - coś ciagle w nim pstryka. Zgłaszałem kilka razy do serwisu - oni rozkładają ręce ze nie ma czesci. Piszą do Warszawy a tamci odpowiadają, że pandemia i nie ma na zapasie. Kurczę. Mam samochod i co? Nie mogę wymienic czesci? Gdzie mogę napisać by mi ktoś pomógł? W wywiadzie z nowym dealerem czytałem ze wszystko jest na bierząco.... a żeby było mało to już kolejny raz (już raz to robili) na 10 razy wrzucania wstecznego to 9 razy nie wskakuje mi kamera cofania.
Co mogę zrobic (poza modlitwą i płaczem) by ponaprawiać te rzeczy w samochodzie?
Tomek
Problem z czesciami
Tutaj możemy porozmawiać na wszystkie tematy, niekoniecznie związane z motoryzacją
-
- Forumowicz
- Model: XLV
- Rok produkcji: 2016
- Pojemność silnika: 1600
- Gadu-Gadu: 0
Re: Problem z czesciami
Postautor: Stevehar » 08 mar 2021, 15:43
Zależy ile masz km do kolejnego serwisu jak w miarę ludzko to sprawdź w innym diagnoze, Ja przerobiłem wszystkie serwisy na Śląsku i tylko jeden można nazwać serwisem..., reszta to obsługa i znajomość mechaniki na poziomie Pana mietka z garażu
-
- Nowy użytkownik
- Model: Korando
- Rok produkcji: 2018
- Pojemność silnika: 1999
Postautor: walligator » 09 mar 2021, 12:29
Stevehar pisze:Zależy ile masz km do kolejnego serwisu jak w miarę ludzko to sprawdź w innym diagnoze, Ja przerobiłem wszystkie serwisy na Śląsku i tylko jeden można nazwać serwisem..., reszta to obsługa i znajomość mechaniki na poziomie Pana mietka z garażu
Stevehar - który to serwis ? pytam, bo tez mam już dosyć swojego...
- Piasek1980
- Stały bywalec
- Skrzynia biegów: Automat 6biegowy
Postautor: Piasek1980 » 10 mar 2021, 15:52
1. A nie kombinowałeś kiedy z jakimś update`m softu albo aktualizacjami map że się to zaczęło dziać ?
W wielu modelach samochodów, u niemal każdego producenta, znane są problemy z elektroniką pojazdu po jakichś próbach wgrywania nieautoryzowanego softu czy map krążących po forach (spolszczenia itp).
2. Nie próbowałeś skontaktować się z kimś lub jakimś warsztatem specjalizującym się w elektronice samochodowej ?
Może to kwestia jakiejś wersji softu. Wgrać nowszą, starszą czy coś co przywróci stabilne działanie audio w tym kamery cofania
W wielu modelach samochodów, u niemal każdego producenta, znane są problemy z elektroniką pojazdu po jakichś próbach wgrywania nieautoryzowanego softu czy map krążących po forach (spolszczenia itp).
2. Nie próbowałeś skontaktować się z kimś lub jakimś warsztatem specjalizującym się w elektronice samochodowej ?
Może to kwestia jakiejś wersji softu. Wgrać nowszą, starszą czy coś co przywróci stabilne działanie audio w tym kamery cofania
Zamienniki części Tivoli/XLV
https://ssangyongklub.pl/forum/xlv-1-6e-xgi-zamienniki-czesci-zamienne-zbiorczy-t5872.html
https://ssangyongklub.pl/forum/xlv-1-6e-xgi-zamienniki-czesci-zamienne-zbiorczy-t5872.html
-
- Forumowicz
- Rok produkcji: 2016
Postautor: Stevehar » 10 mar 2021, 19:13
Piasek masz w 100% rację, ale nie sądzisz, że to zakichanym obowiązkiem serwisu jest wiedzieć co jest grane. Jakby nie było to przedstawiciel producenta, wiem, że to mrzonki, ale tak powinno być.
-
- Nowy użytkownik
- Model: Korando
- Pojemność silnika: 1999
Postautor: walligator » 22 mar 2021, 18:28
Stevehar pisze:Ja jestem zadowolony z serwisu w Katowicach, chyba, że Ciebie wkurza ten....
Nie, ten mnie nie wkurza

Podjadę do nich następnym razem, dzięki.
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię