Cześć,
mam cholernie dziwny problem z układem podciśnienia i nie mam już pojęcia jak go rozwiązać.
Otóż przygodę z błędami od sterowania turbiny i egr kiedyś opisywałem i myślałem, że jest to znowu to samo, ale jednak nie :/ do rzeczy:
- mamy układ podciśnienia
- miałem przegryziony przewód od sterowania napędami pomiędzy pompą podciśnienia, a elektrozaworem, więc go wymieniłem, ale podciśnienie nadal gdzieś spierdziela
- wpiąłem się w układ miernikiem podciśnienia odpinając dopływ do elektrozaworów, zostawiając tylko ten od napędu podciśnienie jest
- podpiąłem więc pod układ podciśnienia elektrozawór od EGR'a i podciśnienie też jest OK
- podpiąłem elektrozawór podciśnienia od turbiny i podciśnienie znika
- jak odepnę wtyczkę sterowania od elektrozaworu turbiny podciśnienie wraca
- sprawdziłem przewody wszystkie oki, jak je odepnę od elektrozaworu i zaślepię wyjścia z elektrozaworu to też podciśnienie znika
- podmieniłem elektrozawory miejscami i dokładnie tak samo jak wyżej, czyli elektrozawór na miejscu EGR'a działa, a ten do EGR'a gdy podepnę pod sterowanie turbiną znowu przepuszcza podciśnienie (tym odpowietrznikiem gdzie jest filterek)
Za cholerę już nie wiem co może być, jutro jadę robić wtryski, a tutaj w weekend taka heca się stała :/
Nie wiem jak zweryfikować czy do elektrozaworu dobry sygnał sterowania idzie :/
Problem z układem podciśnienia - pytanie
SsangYong Kyron to SUV średniej wielkości, idealny dla typowej 4-osobowej rodziny. Obszerna kabina i przestrzeń bagażowa oraz sprawdzone rozwiązania techniczne i napęd 4x4. Obecnie bardzo popularny model na rynku wtórnym.
- sematpl
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 1998
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Gadu-Gadu: 0
Re: Problem z układem podciśnienia - pytanie
Postautor: sematpl » 12 gru 2018, 16:05
Cześć 
Info dla potomnych problem rozwiązany
przyczyną była pompa podciśnienia, która nie wyrabiała już, albo gdzieś miała nieszczelność. Wymieniona została na inną i problem już nie występuje. 

Info dla potomnych problem rozwiązany

Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię