Przegląd gwarancyjny
Tutaj zamieszczamy opinie,a także adresy, telefony o warsztatach specjalizujących się w naprawach marki Ssangyong.
-
- Nowy użytkownik
- Model: XLV
- Rok produkcji: 2017
- Pojemność silnika: 1600
- Gadu-Gadu: 0
Przegląd gwarancyjny
Postautor: Kwaggi2017 » 24 lut 2018, 20:09
Czy możecie mi polecić jakiś warsztat w Polsce gdzie mógłbym dokonać przeglądu gwarancyjnego. Oczywiście chodzi mi o warsztat godnego zaufania.
- Endrju92
- Forumowicz
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2015
- Pojemność silnika: 2000
Re: Przegląd gwarancyjny
Postautor: Endrju92 » 05 mar 2018, 0:33
Skąd jesteś? Ze swojej strony polecam Chwalibóg Motors w Markach k/Wawy.
SsangYong - built like a tank, safe as an airliner and much cooler than a Mercedes.
-
- Rusza z kopyta
-
- Rusza z kopyta
Postautor: kwaggi4 » 06 mar 2018, 17:11
Jestem z byłego drugiego miasta w Polsce . Są u nas dwa serwisy ale jakoś nie mam do nich zaufania. Robią dobrą minę do złej gry.Takie mam przeczucie. Jak jadę do serwisu to chciałbym otrzymać jakiś dokument po usłudze.
-
- Rusza z kopyta
- Model: Tivoli
- Rok produkcji: 2015
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: tomekwks » 09 mar 2018, 8:23
polecam serwis i salon w Dąbrowie Górniczej. Byłem w lutym (II przegląd gwarancyjny). Spoko obsługa idzie się dogadać i ponegocjować. Wcześniej robiłem rozeznanie w Krakowie za to samo kilka stów więcej.
-
- Nowy użytkownik
- Model: Korando
- Rok produkcji: 1998
- Pojemność silnika: 4
- Kontaktowanie:
Postautor: Nikejie82 » 19 kwie 2018, 9:58
Dobry serwis znajduje się w Mławie, ja osobiście zakupiłem ze sklepu interfejs diagnostyczny i jeszcze przed przeglądem gwarancyjnym przyjrzałem się mojemu samochodowi.
-
- Rusza z kopyta
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2018
- Pojemność silnika: 1999
- Skrzynia biegów: Automat 6biegowy
Re: Przegląd gwarancyjny REXTON G4.
Postautor: Aro » 17 lip 2019, 19:16
Witam.
Zrobiłem w czerwcu 2019 I przegląd w Rexton G4 2.0 benzyna.
Przegląd wykonany w firmie ASV Lider , we Wrocławiu - autoryzowany serwis marki Ssangyong i Mistsubishi.
Koszt usługi ( robocizna i materiały ) 796 zl brutto.
Wymieniono olej , filtr oleju , filtr kabinowy , przy okazji wizyty w serwie wykonano aktualizację oprogramowania ( optymalizacja dawki paliwa i zmiana oprogramowania świateł ).
Oczywiście wpis do książki gwarancyjnej oraz faktura Vat z szczegółowym rozpisaniem robocizny i materiałów ( w tym kod OE użytych części ) . W ramach w.w. kwoty udostępniany jest na czas serwisu samochód zastępczy ( maluszek Marki Mitsubishi ale da się dojechać do pracy i wrócić po południu do warsztatu ).
Przegląd trzeba umówić a około tygodniowym wyprzedzeniem.
W tym ASO wykonywałem wcześniej wymianę oleju z filtrem ( poza obowiązkowym serwisem - po zakończeniu docierania silnika przy stanie 2,5 tys km ) oraz montaż haka holowniczego.
W przypadku haka ja dostarczyłem hak wraz wiązka ( nie dedykowaną , trzeba było lutować przewody ) , koszt montażu 800 zł . Po montażu haka dokonano wpisu o tym fakcie w książce gwarancyjnej ( utrzymanie gwarancji ) , wykonano bandanie techniczne wraz z wydaniem zaświadczenia z SKP. Po wykonaniu każdej usługi wydawana jest faktura.
Ponadto w ramach gwarancji uwałem tam drobny wyciek oleju ze skrzynki transferowej ( źle zamontowany uszczelniacz ) . Wszytko poszło sprawnie bez jakichkolwiek problemów .
Z dotychczasowych doświadczeń z ASV Lider mogę polecić ten warsztat .
P.S.
Na placu maja do naprawy sporą ilość samochodów Mitsubishi typu Pajero i L200 ( w wieku pogwarancyjnym
)) ) z tego wnioskuję ze znają się na autach 4x4 bo klient do nich wraca.
Zrobiłem w czerwcu 2019 I przegląd w Rexton G4 2.0 benzyna.
Przegląd wykonany w firmie ASV Lider , we Wrocławiu - autoryzowany serwis marki Ssangyong i Mistsubishi.
Koszt usługi ( robocizna i materiały ) 796 zl brutto.
Wymieniono olej , filtr oleju , filtr kabinowy , przy okazji wizyty w serwie wykonano aktualizację oprogramowania ( optymalizacja dawki paliwa i zmiana oprogramowania świateł ).
Oczywiście wpis do książki gwarancyjnej oraz faktura Vat z szczegółowym rozpisaniem robocizny i materiałów ( w tym kod OE użytych części ) . W ramach w.w. kwoty udostępniany jest na czas serwisu samochód zastępczy ( maluszek Marki Mitsubishi ale da się dojechać do pracy i wrócić po południu do warsztatu ).
Przegląd trzeba umówić a około tygodniowym wyprzedzeniem.
W tym ASO wykonywałem wcześniej wymianę oleju z filtrem ( poza obowiązkowym serwisem - po zakończeniu docierania silnika przy stanie 2,5 tys km ) oraz montaż haka holowniczego.
W przypadku haka ja dostarczyłem hak wraz wiązka ( nie dedykowaną , trzeba było lutować przewody ) , koszt montażu 800 zł . Po montażu haka dokonano wpisu o tym fakcie w książce gwarancyjnej ( utrzymanie gwarancji ) , wykonano bandanie techniczne wraz z wydaniem zaświadczenia z SKP. Po wykonaniu każdej usługi wydawana jest faktura.
Ponadto w ramach gwarancji uwałem tam drobny wyciek oleju ze skrzynki transferowej ( źle zamontowany uszczelniacz ) . Wszytko poszło sprawnie bez jakichkolwiek problemów .
Z dotychczasowych doświadczeń z ASV Lider mogę polecić ten warsztat .
P.S.
Na placu maja do naprawy sporą ilość samochodów Mitsubishi typu Pajero i L200 ( w wieku pogwarancyjnym

-
- Rusza z kopyta
- Model: Rodius
- Rok produkcji: 2018
- Pojemność silnika: 2157
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: Maniek » 10 sty 2020, 23:54
Witam
Dzisiaj byłem Rodiusem 2.2 (2WD, manual) w Dąbrowie Górniczej u Szymańskiego. Zapłaciłem troszeczkę ponad 1000. Za to samo w Krk u Filipowicza usłyszałem "około 1500".
Bez komentarza
Dzisiaj byłem Rodiusem 2.2 (2WD, manual) w Dąbrowie Górniczej u Szymańskiego. Zapłaciłem troszeczkę ponad 1000. Za to samo w Krk u Filipowicza usłyszałem "około 1500".
Bez komentarza
Maniek
----------------------------------------------------------------------------------
Rodius Turismo 2018, ON 6MT 2WD
----------------------------------------------------------------------------------
Rodius Turismo 2018, ON 6MT 2WD

Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię