Po raz kolejny przymierzam się do zakupu SsangYong - tym razem Rexton. Dlaczego REX?
Obecnie jeżdżę pickupem, jednak ze względów użytkowych zaczyna doskwierać mi otwarta przestrzeń ładunkowa [nie, hard top nie załatwia sprawy

Tak więc założyłem sobie parametry:
1. na haku min 3200kg - ale nie musi posiadać, mogę go sobie sam założyć.
2. napęd 4x4 , najlepiej z reduktorem - ale uczciwie to w ostatnim roku użyłem go z 4 razy
3. skrzynia automatyczna - warunek konieczny [przyzwyczaiłem małżonkę do automatów i niestety manuale są tylko dla mnie a to auto ma być dla nas obojga]
4. Tempomat
5. podgrzewane lusterka boczne [niby nic ale ... jak się okazuje bardzo potrzebne

6. Klimatyzacja
7. do tego miło by było mieć podgrzewane fotele z przodu
Po przeczytaniu kilku wątków na temat REXA doszedłem do konkluzji że wersja 2,7 XDI może być właściwym wyborem, do tego I generacja [ale ciężko o dobry model

Przejrzałem kilka ogłoszeń i w mojej okolicy [centralna Polska - Łódź] obejrzałem kilka sprowadzonych aut ale ich stan był dość ... dyskusyjny.
Znalazłem ogłoszenie, które wydaje mnie się interesujące jednak auto jest w znacznej odległości ode mnie, tu link:
https://www.otomoto.pl/oferta/ssangyong-rexton-piekny-rexton-ID6Du5ym.html
Być może ktoś z kolegów/koleżanek widział to auto i mógłby coś o nim powiedzieć, bądź też posłużyć rzeczową radą tak jak to zrobiliście podczas moich poprzednich dylematów z SSangYoun-ami?