Dostałem info od SsangYong:
"Wszystkie samochody maja Rexton , fabrycznie mialy emblematy na klapie (np. napis REXTON) i jeden na tylnym lewym slupku ".
Więc faktycznie albo ktoś ściągnął albo jest jakiś wałek.
Jeśli nawet poleasingowe są kombinowane to chyba nie da się uczciwie kupić używki.
Prawdopodobnie odpuszcze temat.
Rexton W - opinie
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
- Consool
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2700
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Gadu-Gadu: 0
- Kontaktowanie:
Re: Rexton W - opinie
Postautor: Consool » 22 lut 2016, 13:37
Jedz z miernikiem jeśli na mierniku wyjdzie ze jest ok to po co dramatyzowac .... używane auto nie będzie nowe ... 

-
- Forumowicz
Postautor: notrich » 22 lut 2016, 14:43
tak, mam zamiar się wybrać na oględziny.
zobaczymy, za 100k moge kupic nowke bo salonowi ktory jest w okolicy zostaly nowe sztuki z 2014 roku. ale w najubozszej wersji.
zobaczymy, za 100k moge kupic nowke bo salonowi ktory jest w okolicy zostaly nowe sztuki z 2014 roku. ale w najubozszej wersji.
- artega7
- Stały bywalec
- Model: Korando C (2011-)
- Rok produkcji: 2013
- Pojemność silnika: 1998
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: artega7 » 22 lut 2016, 17:17
Ja osobiście wolałbym taki z jazdy testowej, jak wcześniej podałem w linku. Tam auta mają nieduże przebiegi 10-20tys., a egzemplarze też są z 2014r. czyli przed liftingowe, więc pewnie można sporo ponegocjować.
Ja tak kupiłem swoje Korando i chwalę sobie.
Ja tak kupiłem swoje Korando i chwalę sobie.
Korando C, 2.0 150KM diesel, Quartz, 4x4, 2013r.
Opis mojego auta
Instrukcje i materiały serwisowe do naszych Ssangyongów
Opis mojego auta

-
- Forumowicz
Postautor: notrich » 22 lut 2016, 17:48
tak, masz racje artega ale 100-110k to nie 76k. mamy roznice ok. 30k. a 30k przy samochodzie ktory i tak potwornie szybko traci na wartosci to dużo.
ps.widzialem takiego korando jak ty masz tylko czarny całkiem spoko. jestem zdziwiony ze tak kiepskie wyniki sprzedazy notuje SS w Polsce.
ps.widzialem takiego korando jak ty masz tylko czarny całkiem spoko. jestem zdziwiony ze tak kiepskie wyniki sprzedazy notuje SS w Polsce.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2016, 17:51 przez notrich, łącznie zmieniany 1 raz.
- Consool
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2700
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Kontaktowanie:
Postautor: Consool » 22 lut 2016, 17:51
Dlatego tych samochodów nie kupuje się na 3 lata tylko na znacznie dłuższy okres typu 7- 8 lat i wtedy różnica Nie jest tak dotkliwa... nawet w porównaniu z innymi markami
- artega7
- Stały bywalec
- Model: Korando C (2011-)
- Rok produkcji: 2013
- Pojemność silnika: 1998
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: artega7 » 22 lut 2016, 19:26
30tys. to dużo, tylko tak jak Consool mówi, takie auto kupuje się na dłuższy okres. Takie auto z jazdy testowej też jest prawie 30tys. tańsze niż nowy, a mamy pewne auto z niedużym przebiegiem i na gwarancji.
Ogólnie Ssangyongi są też trochę tańsze niż konkurencja, szczególnie jak jest promocja, dlatego też mniej dostaniemi przy sprzedaży.
Ja akurat mam Korando w czarnym kolorze.
A co do sprzedaży, to najbardziej kuleje reklama marki. Ssangyongi są po prostu nieznane na rynku. Ludzie nie kupują ich, nie dlatego, że są złe, a po prostu nie wiedzą o istnieniu takich modeli. Niedawno weszło nowe Tivoli, które na tle konkurencji jest bardzo chwalone w testach motoryzacyjnych i pod wieloma względami wyprzedza konkurencję, a nie bije rekordów sprzedaży. Nie było reklamy tego auta w mediach. Auto z tego samego segmentu jakim jest Fiat 500x było wszędzie reklamowane aż do znudzenia podczas premiery. Ssangyongi chyba kupują tylko fani marki i osoby, które interesują się motoryzacją i wiedzą co dobre.
Ogólnie Ssangyongi są też trochę tańsze niż konkurencja, szczególnie jak jest promocja, dlatego też mniej dostaniemi przy sprzedaży.
Ja akurat mam Korando w czarnym kolorze.
A co do sprzedaży, to najbardziej kuleje reklama marki. Ssangyongi są po prostu nieznane na rynku. Ludzie nie kupują ich, nie dlatego, że są złe, a po prostu nie wiedzą o istnieniu takich modeli. Niedawno weszło nowe Tivoli, które na tle konkurencji jest bardzo chwalone w testach motoryzacyjnych i pod wieloma względami wyprzedza konkurencję, a nie bije rekordów sprzedaży. Nie było reklamy tego auta w mediach. Auto z tego samego segmentu jakim jest Fiat 500x było wszędzie reklamowane aż do znudzenia podczas premiery. Ssangyongi chyba kupują tylko fani marki i osoby, które interesują się motoryzacją i wiedzą co dobre.
Korando C, 2.0 150KM diesel, Quartz, 4x4, 2013r.
Opis mojego auta
Opis mojego auta

-
- Forumowicz
Postautor: notrich » 22 lut 2016, 23:21
A faktycznie masz czarnucha.
Ten co ogladalem o dealera wystawiony za 41 tys. 2011 rok produkcji. ale powiem szczerze ze 5 lat eksploatacji i po tym samochodzie nie widac tego.
Zdecydowanie SsangYongi łącza świetną ceną z dobrą jakością dlatego przyglądam się Rextonowi W.
O kiepskiej sprzedaży mogą też decydować rankingi tzw. ładności gdzie model Rodius przed FL często występuje obok Multipli jako najbrzydszy samochod jaki kiedykolwiek powstal w historii motoryzacji.
Mysle ze SsangYong idzie w swietna strone cala gama samochodow wyglada teraz co najmniej dobrze.
Rowniez na pewno maja wplyw takie programy jak Automaniak gdzie Rexton byl pokazany jako samochod gorszego sortu (zenujace zarty prowadzacych typu co palił czlowiek ktory zaprojektowal rextona) to wszystko drażni potencjalnych klientów i ostatecznie wybieraja Volkswageny ktore wygladaja tak standardowo ze az do porzygu.
Ten co ogladalem o dealera wystawiony za 41 tys. 2011 rok produkcji. ale powiem szczerze ze 5 lat eksploatacji i po tym samochodzie nie widac tego.
Zdecydowanie SsangYongi łącza świetną ceną z dobrą jakością dlatego przyglądam się Rextonowi W.
O kiepskiej sprzedaży mogą też decydować rankingi tzw. ładności gdzie model Rodius przed FL często występuje obok Multipli jako najbrzydszy samochod jaki kiedykolwiek powstal w historii motoryzacji.
Mysle ze SsangYong idzie w swietna strone cala gama samochodow wyglada teraz co najmniej dobrze.
Rowniez na pewno maja wplyw takie programy jak Automaniak gdzie Rexton byl pokazany jako samochod gorszego sortu (zenujace zarty prowadzacych typu co palił czlowiek ktory zaprojektowal rextona) to wszystko drażni potencjalnych klientów i ostatecznie wybieraja Volkswageny ktore wygladaja tak standardowo ze az do porzygu.
Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię