chciałem się podzielić z wami opinią na temat serwisu Ssangyong AUTO GLEŃSK PSZCZYNA.
Niedawno miałem kolizję z motocyklem który wypadł na zakręcie i uderzył w moje auto, cała siła uderzenia poszła w większości na prawe przednie koło. Zahaczając o zderzak urwał tą dolną lotkę która jest w całości ze zderzakiem.
W sumie do wymiany był:
- zderzak
- felga
- opona
- nadkole
Wiedziałem że naprawa trochę potrwa ponieważ nie łatwo jest z częściami które uległy uszkodzeniu ale po miesiącu czasu odebrałem auto.
Oddając Kyrona do serwisu liczyłem że będzie wszystko sprawnie naprawione jak przed kolizją, z określonym standardem. Jednak się rozczarowałem. AUTO GLEŃSK oddaje samochód do innych warsztatów albo osiedlowych garaży które widocznie nie mają pojęcia jak usunąć usterkę. Przy uderzeniu, uszkodzeniu uległa również zbieżność kół, którą to robił jakiś partacz nie mający pojęcia jak dobrze to ustawić. Po odebraniu auta kierownica była przestawiona o kilka stopni i chcąc mieć ją prosto to skręcam. Ciekawe czy ktoś z was słyszał że zbieżność się poprawi po przejechaniu 1000km ?????

- felga to 1500zł
- zderzak też 1500zł
- jedna opona to 650zł a za drugą sam musiałem dopłacić ponieważ ubezpieczalnia policzył 50% zużycia opon w aucie o przebiegu 58 000km
- nadkole ok 100zł a reszta to robocizna którą serwis sobie wycenił konkretnie.
W sumie naprawa kosztowała ok 6500zł
Osoba przyjmująca samochody do serwisu jest w pełni niekompetentna. Przed oddaniem auta zapewnia że wszystko będzie zrobione szybko i konkretnie jednak jak już się zostawi auto, sprawa ulega zmianie. Pan który powinien być zorientowany w częściach do samochodów których są autoryzowanym serwisem chciał mi wcisnąć opony które nie są produkowane w rozmiarze jakie były założone. Jednym słowem PARTACZE
SZCZERZE ODRADZAM TEN SERWIS!!!! Omijajcie Auto Gleńsk Pszczyna szerokim łukiem.
Pozdrawiam
Konrad