Czy ktoś miał okazję widzieć REXTONA II ze snorklem w realu? Gdzie można coś takiego zakupić?
https://www.drive2.ru/l/6835121/
Snorkel do Reksia
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
-
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2700
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Gadu-Gadu: 0
Snorkel do Reksia
Postautor: valdi10 » 10 maja 2016, 23:41
No i mnie dopadł kryzys!!! Chodzę w dziurawych spodniach, jem spleśniały ser i jeżdzę samochodem bez dachu !!!
-
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2004
- Pojemność silnika: 2900
- Skrzynia biegów: Automat 4biegowy (BTRA)
Re: Snorkel do Reksia
Postautor: automatic » 11 maja 2016, 9:15
Snorkiel pochodzi od Toyoty LC 120 Prado...
- sergio1969
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2694
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 11 maja 2016, 16:27
Najszybciejkupisz u ruskich w atrakcyjnej cenie
Sergio
-
- Stały bywalec
Postautor: valdi10 » 12 maja 2016, 0:25
Przed zakupem chciałbym chociaz przynierzyć do auta, albo zdać się na kogoś kto już coś takiego założył.
No i mnie dopadł kryzys!!! Chodzę w dziurawych spodniach, jem spleśniały ser i jeżdzę samochodem bez dachu !!!
-
- Stały bywalec
- Model: Inny
Postautor: alfik » 12 maja 2016, 17:05
Ja założyłem snorkel do Pajero (nie do Ssangyonga). Powiem tak - wyglądał czadersko. Ale - snorkel wymaga robienia dziur w karoserii. Snorkel pogarsza aerodynamikę (troszkę słychać przy prędkiej jeździe, ale przy otwartym oknie, jak się da w palnik, to słychać jak zasysa powietrze). Trudno mi udowodnić wzrost spalania, ale na pewno był. Przy źle dobranym może być spadek mocy. Jak nie jest fabrycznie przystosowany to jest rzeźba z rurami. Montaż jest też zwykle inwazyjny pod maską (dziura w obudowie filtra). Jak celem jest zmniejszenie brudzenia filtra kurzem lub lans to nie trzeba się bardzo starać, ale jak woda, to układ musi być IDEALNIE szczelny - np. filtry mają zwykle dziurkę/zaworek od dołu do odprowadzenia niewielkich ilości wody - musi być ona zatkana. Poza tym, żeby auto zabezpieczyć przed wodą, trzeba jeszcze przenieść w górę komputery lub uszczelnić, wydłużyć odpowietrzenia przekładni i jeśli pod dywanami są miękkie wygłuszenia to je usunąć. Przez ponad rok z Pajero ze snorklem właściwie nie był on niezbędny choć poprawiał pewność siebie. Przez taką wodę, że snorkel się przydał jechałem raz. Ogólnie woda szkodzi samochodom. Najlepsza strategia - objeżdżać dookoła. Super doświadczony znajomy ogranicza się w swoich samochodach do przeniesienia wlotu do tyłu komory silnika (z przedniej krawędzi - tam co prawda gorąco, ale mniejsza szansa na zassanie - bo pierwszy nurkuje dziób. Ale mimo, że organizuje rajdy i wyprawy zawodowo, to sam unika wody, bo "woda drogo kosztuje". Teraz moja kolejność tuningu to koła, zawias, osłony, wyciągarka i snorkel na końcu.
-
- Stały bywalec
Postautor: valdi10 » 12 maja 2016, 23:32
Alfik masz rację,będę omijał wodę hahahaha.
Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię