po przywitaniu można przejść do konkretów. Postaram się wstawiać do tego tematu wszystkie kluczowe informacje oraz przebieg eksploatacji auta, gdy będzie pod moją opieką. Takie tematy przydają się przy późniejszej sprzedaży auta, doświadczyłem tego na własnej skórze

Słowem wstępu, po załatwieniu wszystkich spraw finansowych związanych z kredytem oraz ubezpieczeniu auta, które bez żadnych zniżek i w moim wieku wynosiło 11 tysięcy złotych (na szczęście sprawę uratował pakiet dealerski, dzięki któremu udało mi się ubezpieczyć samochód za kwotę +-2800 zł) 8 marca 2018 roku przyszedł czas odbioru mojego nowego SsangYonga XLV 1.6B w wersji Shappire.
Auto kupione zostało u dealera Jaworski- Gajewski w Warszawie, tu muszę pochwalić salon za bardzo miłą i wyrozumiałą obsługę przedsprzedażną jak i samą sprzedaż oraz zadbanie o wydanie auta. Wszystko terminowo i zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami. Podczas odbioru Pan, który wydawał nam samochód dokładnie wszystko wytłumaczył mi oraz mojej dziewczynie co i jak działa. Co się po drodze okazało mamy auto z roku 2017, ale już po zmianach we wnętrzu czyli sterowanie komputerem podkładowym jest w kierownicy oraz mamy podgrzewaną tylną kanapę czego nie było w specyfikacji

Po przejechaniu pierwszych 50km mogę stwierdzić, że jest to auto, które potrzebowałem i za tą cenę oscylującą w okolicy 80 tysięcy złotych nie znalazłbym chyba tak wyposażonego i pojemnego samochodu jak ten. Co do samej jazdy za dużo powiedzieć niestety nie mogę, ponieważ jeździłem nim na razie tylko po mieście. Natomiast w miejskiej dżungli sprawdza się wyśmienicie, łatwo zaparkować dzięki wspomagaczom (czujniki parkowania i kamera cofania) oraz prostych zakończeń nadwozia samochodu. Pozycja za kierownicą niczego sobie, dziewczyna przy wzroście 169cm bez problemu jest w stanie zająć poprawną pozycję za kierownicą.
Dodatkowo wstawiam pierwsze zdjęcia po zaparkowaniu w garażu, z góry przepraszam za jakość...
Niedługo czeka mnie trasa na święta do Trójmiasta, wtedy będę mógł coś więcej powiedzieć o prowadzeniu jak i o pracy silnika, spalaniu itp.
Pozdrawiam,
Kuba.