XLV 1.6
Tutaj pomagamy przyszłym posiadaczom Ssangyongów wybrać model, wersję silnikową lub konkretny egzemplarz.
-
- Nowy użytkownik
- Gadu-Gadu: 0
XLV 1.6
Postautor: Piotrek22 » 25 mar 2025, 14:21
Dzień dobry. Dziękuję za przyjęcie. Przeglądam ogłoszenia XLV 1.6 benzyna. Auto całkiem mi się podoba, potrzebuję czegoś do jeżdżenia po małym mieście do pracy (brak turbiny), ale też na weekendowe wyjazdy z większym bagażnikiem. Jeżdżę kombi i nie wyobrażam sobie mniejszego bagażnika. Kusi prostota silnika, ilość miejsca i cena (chociaż już chyba nie ma jakiejś ogromnej różnicy między Ssangyong, a konkurentami z tego samego rocznika). Przejrzałem forum i mam pytanie dotyczące dostępności części. Z waszych postów wynika, że nawet kupno części eksploatacyjnych typu klocki, tarcze czy amortyzatory to niemałe wyzwanie. Samochody robią się coraz starsze więc i coraz więcej części będzie trzeba wymienić. Jakie macie doświadczenia z zakupem części? Jak reagują niezależne warsztaty kiedy podjeżdżacie SsangYongiem? Znalezienie części online też wcale nie jest takie łatwe (chyba, że ja nie wiem gdzie szukać). Z góry dziękuję za odpowiedź i poświęcony czas.
- Piasek1980
- Stały bywalec
- Model: XLV
- Rok produkcji: 2018
- Pojemność silnika: 1600
- Skrzynia biegów: Automat 6biegowy
- Gadu-Gadu: 0
Re: XLV 1.6
Postautor: Piasek1980 » 01 kwie 2025, 11:25
Wszystkie podstawowe mat. eksploatacyjne są dostępne bez problemów. W linku pod masz temat zbiorczy dot. części.
Prostota konstrukcji level Golf 3
Prostota konstrukcji level Golf 3
Zamienniki części Tivoli/XLV
https://ssangyongklub.pl/forum/xlv-1-6e-xgi-zamienniki-czesci-zamienne-zbiorczy-t5872.html
https://ssangyongklub.pl/forum/xlv-1-6e-xgi-zamienniki-czesci-zamienne-zbiorczy-t5872.html
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię