Pozdrawiam
Zakup nowego Rextona W - warto? ma ktoś takiego?
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
- Jurgen
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2015
- Pojemność silnika: 2000
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Gadu-Gadu: 0
Re: Zakup nowego Rextona W - warto? ma ktoś takiego?
Postautor: Jurgen » 07 sty 2015, 11:58
Tak Trawus sam się przekonałem,że Ktoś szybciutko wycina prawde z tego forum.....ciekawe Kto?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Jurgen
- Fenix
- Nowy użytkownik
- Rok produkcji: 2014
- Gadu-Gadu: 52155342
Postautor: Fenix » 07 sty 2015, 12:56
Witam wszystkich ,
Zważywszy na pierwsze pytanie w dużym skrócie .... Czy warto kupić Rextona i czy siec serwisowa pozwala nam na spokojne użytkowanie tego samochodu . A więc przejechałem modelem W 18 000. mało nie mało myślę ze wystarczy aby coś o nim powiedzieć samochód jak najbardziej Koreański jednak kiedy wejdziemy pod niego często można zauważyć gwiazdę bitą na podzespołach .
Sam serwis i dostęp do części jest bezproblemowy , przynajmniej w okolicach Katowic i Dąbrowy G. nie spotkałem się z jakimkolwiek problemem i dlatego producent bez obaw daje na samochody 5-cio letnią gwarancję . Jeśli chodzi o sama jazdę to każdy ma inne oczekiwania ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć iż Rexton W spełnia je w 100%
Testowałem samochód w terenie na szosie w śniegu i błocie ... mnie nigdy nie zawiódł . No ale co mam powiedzieć skoro pracuje u dilera tej marki , a tak na serio jeśli mogę do czegoś porównać , byłem posiadaczem przez 7 lat Toyoty Land Cruiser i mimo iż niektórzy mogą stwierdzić iż głoszę herezje to z całym przekonaniem mogę stwierdzić że Rexton mocno mu dorównuje . Jeżeli ktoś chciałby dokładniej zapoznać się z moja opinią to zapraszam do kontaktu zemną 660 669 677 Pozdrawiam Tomek.
Zważywszy na pierwsze pytanie w dużym skrócie .... Czy warto kupić Rextona i czy siec serwisowa pozwala nam na spokojne użytkowanie tego samochodu . A więc przejechałem modelem W 18 000. mało nie mało myślę ze wystarczy aby coś o nim powiedzieć samochód jak najbardziej Koreański jednak kiedy wejdziemy pod niego często można zauważyć gwiazdę bitą na podzespołach .
Sam serwis i dostęp do części jest bezproblemowy , przynajmniej w okolicach Katowic i Dąbrowy G. nie spotkałem się z jakimkolwiek problemem i dlatego producent bez obaw daje na samochody 5-cio letnią gwarancję . Jeśli chodzi o sama jazdę to każdy ma inne oczekiwania ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć iż Rexton W spełnia je w 100%
-
sergio1969
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2016
- Pojemność silnika: 2200
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 07 sty 2015, 16:45
Pogadamy za dwa lata i wcale taki dobry serwis w Katowicach nie jest ,a jesli tam pracujesz to wiesz o tym ,moze nie na warsztacie bo z warsztatu raczej nikt nie jezdzi nowym wozem i 18tys na nowy woz to jest wielkie nic ja to robie w 4 miesiace i nie moge powiedziec zeby mnie moj Reks zawiodl mial pare humorkow ale to drobnostki w porownaniu z innymi. Jesli pracujesz w serwisie masz czesci po kosztach i robocizne byc moze za free ale poczekamy zobaczymy a jesli chodzi o TLCruiser to wybacz ale pozostawie to bez komentarza

Sergio
- malek
- Pan i Władca
- Model: Inny
- Rok produkcji: 2011
- Pojemność silnika: 1200
- Skrzynia biegów: Ręczna
- Kontaktowanie:
Postautor: malek » 07 sty 2015, 16:49
Czemu sergio jesteś takim pesymistą? Oczywiście zaraz Trawus napisze, że jestem opłacony...
- kurpi
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
Postautor: kurpi » 07 sty 2015, 18:45
Sergio,zauważ że Fenix napisał, że nowy reksio nie jest lepszy niż TLC,tylko mu dorównuje,zresztą to jest lepsze to też kwestia tego czego kto oczekuje od auta.Pewnie że pod względem wykonania czy trwałości nie będzie tak dobry (wiem po swoim
, dodatku sąsiad ma TLC,także też jakieś porównanie mam ),ale jak na razie tylko Fenix wypowiedział się tu jako użytkownik reksia W ,choć chyba dobrze wiedział że jak napisze iż pracuje u dilera,to każdy zaraz mu nawrzuca za swe żale do serwisu (sam mam złe doświadczenia z serwisem ss), mimo to miał odwagę się do tego przyznać.A co samej jakości nowego reksia to trzeba będzie poczekać jeszcze troszkę aż komuś setka albo dwie na cyferblacie wyskoczy,bo to chyba będzie najlepszy sprawdzian jakości ,gdziekolwiek by nie był produkowany, dzięki temu że Fenix pracuje u dilera,to pewnie z serwisem też jakiś kontakt ma i jest szansa że jakieś ciekawostki z serwisu podrzuci.
Był terrano I 2.4 jest golf 1.9 tdi 4x4 oraz Kyron 2.0 
-
sergio1969
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 07 sty 2015, 18:58
ciekawostki mowisz moze i tak napewno cenowe bo servis dobija cenowo kazdego to jeszcze bym zrozumial tylko zeby tam ludziom pomagali i naprawiali auta to by bylo dobrze . Co do TLC to gdzie do czego ? Kurpi sasiad ma? To porownaj 2014 TLC do 2014 Rexa W. cenowo i pod kazdym innym wzgledem .mialem okazje tutaj pojezdzic troche z 2013 duza TL uwierz zero startu pod kazdym wzgledem i nie dorownuje mu niczym chociaz bym chcial bo sam jezdze Rexem

Sergio
- Consool
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2700
- Kontaktowanie:
Postautor: Consool » 07 sty 2015, 20:20
No dobra nie rozumiem po co krytykować skoro kolega pisze ze to W/g jego opinni Rex W dorównuje TLC, każdy ma swoje odczucia. Zaczyna sie dokladnie to samo co na forum Sorento ci co mają najnowsze sorento sa krytykowani przez tych co mają starsze czyli produkowane w latach 2002 - 2009 no masakra jakas.......
Mi wizualnie Rexton W sie podoba, nie siedziałem w nim nie jeździłem nim ale chętnie poczekam i zobaczę jak to będzie sie spisywało z biegiem lat.....
Nie zapomnę jak mój ojciec kupował z salony Rextona i każdy mu mówił ze to szit że to auto nic nie warte, ze sie sypie, itp... itd....
Poczekamy, poczytamy, zobaczymy.... narazie słucham tych co mają...
Mi wizualnie Rexton W sie podoba, nie siedziałem w nim nie jeździłem nim ale chętnie poczekam i zobaczę jak to będzie sie spisywało z biegiem lat.....
Nie zapomnę jak mój ojciec kupował z salony Rextona i każdy mu mówił ze to szit że to auto nic nie warte, ze sie sypie, itp... itd....
Poczekamy, poczytamy, zobaczymy.... narazie słucham tych co mają...
- malek
- Pan i Władca
- Kontaktowanie:
Postautor: malek » 07 sty 2015, 20:23
Consool, Twój ojciec kupił w salonie Rextona nowego?
-
szota
- Rusza z kopyta
Postautor: szota » 07 sty 2015, 20:54
Trawus pisze:Umie pan http://www.mahindracarsindia.com/tag/ssangyong-india czytać ? Informacja na poziomie ogólnym.
Niejako- napisano tam, że zachowanie starego imienia Ssang Yong w obecnej sytuacji wydaje się bez sensu bo podmiot już nie istnieje . Umie pan czytać? Ta obecna całkowicie niezrozumiała polityka wynika z tego, że wynik sprzedaży samochodów Rexton i Korando spadł poniżej 74% produkcji i zanosi się tym samym na nową plajtę - tym razem Mahindry & Mahindry na produkcji Korando i Rextona W . Dla mnie nie jest to żadna tajemnica co najmniej od roku. Już w połowie 2013 Mahindra zaczęła usuwać swe imię z handlowej reklamy modeli samochodów z udziału Ssang Yong. Wielki wkład pracy w usuwanie filmów z You Tube w, których na początku 2012 wręcz euforycznie firma ta zachwalała swój skok w nową technologię przejętą z Ssanga. Z wszystkich pozostałych filmików reklamowych dotyczących Rextona W usunięto komentarze internautów. Wielki kamuflaż ma poprawić sytuację ?. Indusi dostali po nosie i słusznie zauważyli , że przyczyną niepowodzeń handlowych może być słaba opinia o jakości ich produktów. Ukryli się zatem pod nazwą Ssang Yong by temu zaradzić. Czy im się to udało ? Czyta pan trochę wiadomości z rynków kapitałowych i producenckich ? Gdyby pan czytał ? Tymczasem nie jest pan zupełnie przygotowany do rozmowy ze mną w tym temacie. Na początku podszedłem do tematu frywolnie. półżartem = ale niech mi pan wierzy o branży samochodowej na świecie od strony obrotu kapitałowego i kooperacji w produkcji wiem prawie wszystko - bo z tego mam chleb. Nie afiszowałem się tym na forum ograniczając swój udział tylko do poziomu swojej pasji majsterkowicza. Wszystko, co napisałem wcześniej ( może ze zbyt dużą otoczką złośliwości - bo nie lubię kamuflaży i wprowadzania w błąd klientów ) wszystko to fakty zaistniałe w businessie. Tak to dokładnie jest . Nasza firma opiera swoją politykę handlową i consultingową na rzetelnej informacji udzielanej klientowi, więc, takie dwuznaczne zagrywki moglibyśmy potraktować jako nieuczciwą konkurencję - potratować - gdyby nie to , że tu akurat nie widzimy dla siebie żadnego konkurenta. Cóż , jego kondycja w tym wycinku działalności z roku na rok coraz bardziej się pogarsza. Nawet rynek brytyjski , na , którym producent tych aut był nieźle osadzony, teraz zaczyna go odrzucać. Jak jest zatem z tą skutecznością działania ? Kto na tym zrobił dobry interes ? Miesięcznie na eksport przeznaczano łącznie wszystkie modele około 8 tyś pojazdów. ( i tu mamy sprzeczne info. podaż wzrosła ale jej realizacja nie ) Ile tych samochodów sprzedano w w Polsce 200 - 300 sztuk ?( razem z Korando oczywiście. )
Post oczywiście do wykasowania po 15 minutach.
Co za bzdury. Plan zmiany nazwy marki jest oczywisty bo obecna nie dość że jest trudna do wymówienia to jeszcze ma fatalną reputację po upadkach/ucieczkach itp. A co do sprzedaży...no cóż piszesz bzdury
http://www.samar.pl/strefa-biznesu/reko ... cale=pl_PL
http://automotivesuppliers.pl/index.php ... 67&lang=en
http://fleet.com.pl/aktualnosci/samocho ... k-pojazdow
Możesz udawać eksperta ale wiesz... na forum onetu.
-
szota
- Rusza z kopyta
Postautor: szota » 07 sty 2015, 20:56
malek pisze:Czemu sergio jesteś takim pesymistą? Oczywiście zaraz Trawus napisze, że jestem opłacony...
Jesteś na bank opłacony i to nie przez Ssangyonga a przez samą Mandrivę w wolnym tłumaczeni Mahindra and Mahindra.
-
szota
- Rusza z kopyta
Postautor: szota » 07 sty 2015, 20:58
Fenix pisze:Witam wszystkich ,
Sam serwis i dostęp do części jest bezproblemowy , przynajmniej w okolicach Katowic i Dąbrowy G. nie spotkałem się z jakimkolwiek problemem i dlatego producent bez obaw daje na samochody 5-cio letnią gwarancję . Jeśli chodzi o sama jazdę to każdy ma inne oczekiwania ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć iż Rexton W spełnia je w 100%Testowałem samochód w terenie na szosie w śniegu i błocie ... mnie nigdy nie zawiódł . No ale co mam powiedzieć skoro pracuje u dilera tej marki , a tak na serio jeśli mogę do czegoś porównać , byłem posiadaczem przez 7 lat Toyoty Land Cruiser i mimo iż niektórzy mogą stwierdzić iż głoszę herezje to z całym przekonaniem mogę stwierdzić że Rexton mocno mu dorównuje . Jeżeli ktoś chciałby dokładniej zapoznać się z moja opinią to zapraszam do kontaktu zemną 660 669 677 Pozdrawiam Tomek.
To jest Twoje auto czy służbowe? Ssangyong ma w Polsce jakiś swój magazyn części zamiennych czy części idą z Beneluxu? Miałeś jakąkolwiek usterkę?
- malek
- Pan i Władca
- Kontaktowanie:
Postautor: malek » 07 sty 2015, 21:46
Jest magazyn w Polsce, a jeśli czegoś nie ma w Polsce to następnym źródłem jest magazyn w Belgii.
-
sergio1969
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 07 sty 2015, 21:50
Piszesz o wzroscie sprzedazy w Korei ok tylko sprawa tyczy sie Rextona W a nie Korando wiec znajdz artykuly o Rextonie bo pisali juz o Korando w Korei .Nikt nie kwestionuje ze nowe Korando jest zle wrecz przeciwnie sa dobre opinie o nim dlatego jest dobry popyt tylko jakos nie notuja wzrostu kupna Rextona,moze jest dobry a moze ciulaty czas pokaze bo za swiezynka jest teraz i malo ludzi nim jezdzi w Polsce . Notabene wizualnie W mi sie podoba bo w Gdansku bylem w salonie i w nim siedzialem w srodku wiele sie nie rozni od mojego oprocz dajacej sie wyczucz nowosci ale czas pokaze co to za woz i jak silnik sie sprawuje
Sergio
- kurpi
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
Postautor: kurpi » 07 sty 2015, 22:10
Sergio.Fenix pisał Ze ostatnie 7 lat jeżdził tlc czyli gdzieś ok rocznika 2007 lub wcześniejszy,wychodziło by że to 120 czy jak to tam toyota ma w oznaczeniach.Pewnie że koło tlc 2014 to co najwyżej zaparkować może,ale to juz zupełnie inna klasa auta i nie o porównanie tych samych roczników tu chodziło.I tym raczej nikt po terenach ganiał nie będzie,za to ruskie juz reksiami W targaja.Widziałem już nawet lekko "dłubnięte".Zresztą kyron i jego uroczy tyłeczek nauczył mnie jednego,nie ważne kto to zrobił i co inni o tym mówią,ważne że mi się tym dobrze jeździ,choć tlc 120 bym nie pogardził,ale to jeszcze muszę poczekać parę latek aż będzie w moim zasięgu finansowym 
Był terrano I 2.4 jest golf 1.9 tdi 4x4 oraz Kyron 2.0 
-
szota
- Rusza z kopyta
Postautor: szota » 07 sty 2015, 22:59
sergio1969 pisze:Piszesz o wzroscie sprzedazy w Korei ok tylko sprawa tyczy sie Rextona W a nie Korando wiec znajdz artykuly o Rextonie bo pisali juz o Korando w Korei .Nikt nie kwestionuje ze nowe Korando jest zle wrecz przeciwnie sa dobre opinie o nim dlatego jest dobry popyt tylko jakos nie notuja wzrostu kupna Rextona,moze jest dobry a moze ciulaty czas pokaze bo za swiezynka jest teraz i malo ludzi nim jezdzi w Polsce . Notabene wizualnie W mi sie podoba bo w Gdansku bylem w salonie i w nim siedzialem w srodku wiele sie nie rozni od mojego oprocz dajacej sie wyczucz nowosci ale czas pokaze co to za woz i jak silnik sie sprawuje
Jasne że Korando to motor napędowy na rynkach dla SY ale jak byś czytał dokładnie tekst w 2 linku to cytuje "....U podstaw tych wyników leży ponad 20-procentowy wzrost sprzedaży głównych modeli, w tym New Korando, Actyon Sports i Rexton W."
A więc i Rexton W też się sprzedaje, na pewno sporo gorzej niż Korando szczególnie w krajach europy zachodniej bo nie jest typowym suv-em tylko czymś pomiędzy terenówką a suve-m odpowiednikiem Pajero Sport a takie najlepiej sprzedają się na wschód od naszej granicy i w Australii z racji warunków drogowych. Udało mi się znaleźć kila wypowiedzi uzytkowników Rextona W w Australii i generalnie są bardzo zadowoleni, znalazłem tylko 1 mega krytyczną ocenę gdzie gość pisał że przez 24 miesiące wymienił 4 kpl sprzęgła. A tak ogólnie to wszyscy chórem narzekali (zdaje się jak na całym świecie) na nędzne i nieudolne ASO SY.
Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię