witam
czy Korando II2.9 D posiada rewizję do baku
odchyliłem tylne siedziska i nic, w Musso jest ładne dojscie, tutaj mam problem
chce dac nowe przewody paliwowe
zbiornik paliwa , bak
SsangYong Korando II oferowany był w Polsce wraz z modelem Musso. Wyposażony w rozwiązania techniczne znane z Mercedesa. Ze względu na projekt nadwozia - bezpośredni konkurent Jeepa Wranglera.
-
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2000
- Skrzynia biegów: Ręczna
- Gadu-Gadu: 0
Re: zbiornik paliwa , bak
Postautor: krisw11 » 01 cze 2017, 0:53
Cześć, rewizje masz za fotelem kierowcy pod wykładzinką. Klapka na bodajże 4 śruby i pod spodem dojście do smoka. Tylko pamiętaj w podłodze nie w siedzisku za fotelem kierowcy.
Kris
-
- Stały bywalec
- Model: Musso
- Rok produkcji: 1997
- Pojemność silnika: 3200
Postautor: trol48 » 02 cze 2017, 9:36
dzieki
zabezpieczyłem antykorozyjnie przewody paliwowe, profilaktyka aby nie odpadły,były cale pokryte korozją powiezchniowa
zabezpieczyłem antykorozyjnie przewody paliwowe, profilaktyka aby nie odpadły,były cale pokryte korozją powiezchniowa
- Trawas
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2700
- Skrzynia biegów: Automatyczna
Postautor: Trawas » 06 cze 2017, 18:14
Trol, z doświadczenia wiem, że jak łapie na zewnątrz to od środka też. Rura jest cienkościenna a jest coś takiego jak korozja międzycząsteczkowa i przełazi do środka a i w paliwie też jest wilgoć. Jak przewody metalowe łapie korozja to ich nie ratuj tylko wywal. Zamiast nich możesz śmiało dać coś takiego. http://allegro.pl/przewod-paliwowy-wezy ... 94197.html ( dla przykładu ale trzeba poszukać tańszych bo ten sprzedawca trenuje pier.olca cenowego- ja kupiłem po 4zł metr ) wydatek niewielki a pewność na bardzo długo. Tam wcale nie musi być metal a gumowe tylko trzeba częściej przyczepić i tyle.
-
- Stały bywalec
- Model: Musso
- Rok produkcji: 1997
- Pojemność silnika: 3200
Postautor: trol48 » 07 cze 2017, 7:58
wywalilem weze czarne z komory silnika, dalem igielitowe 7 (8 nie dala sie szczelnie zacisnac), zeby cybant nie przeciol igielitu dwa zwoje tasmy izol. i cybanty srobowe nie na slimaku, na razie jest git. Jak miale musso 3.2 i skorodowane przewody to dawałem rurki LPG miedziane.
na dzis mam do sprzedania ładna czysta sprawdzona pompe wtryskowa razem z sprzeglem\regulatorem odsrodkowym
na dzis mam do sprzedania ładna czysta sprawdzona pompe wtryskowa razem z sprzeglem\regulatorem odsrodkowym
Wróć do „Korando II (1997 - 2006)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię