Żółta kontrolka ESP i czerwona HDC.
SsangYong Kyron to SUV średniej wielkości, idealny dla typowej 4-osobowej rodziny. Obszerna kabina i przestrzeń bagażowa oraz sprawdzone rozwiązania techniczne i napęd 4x4. Obecnie bardzo popularny model na rynku wtórnym.
-
- Nowy użytkownik
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2000
- Gadu-Gadu: 0
Żółta kontrolka ESP i czerwona HDC.
Postautor: Jarecki » 26 maja 2011, 14:43
Witam serdecznie!Od niedawna jestem właścicielem Kyrona z 2006 r. o poj. 2,0 XDI z manualną skrzynią biegów. Autko kupiłem po bardzo okazyjnej cenie. Niestety nic nie ma za darmo! Pali mi się od momentu zakupu żółta kontrolka ESP i czerwona HDC. Silnik pracuje normalnie, nie stracił na mocy ani nie wariuje z obrotami. Dziś podłączyłem samochód pod komputer diagnostyczny i wyświetliły mi się następujące kody usterek: P1500 - sygnał prędkości własnej pojazdu; P1124-zablokowany pedał, zgodność z pedałem hamulca; P0372 - sygnał prędkości silnika, utrata zęba. Przyznam się szczerze że na elektronice zbytnio się nie znam i nie wiem od czego zacząć żeby rozwiązać problem świecących kontrolek. Proszę o pomoc!Dodam jeszcze tylko że sprzedający poinformował mnie że te kontrolki zaświeciły się przy odpalaniu autka po dłuższym okresie postoju samochodu.
-
- Rusza z kopyta
- Rok produkcji: 2008
Re: Żółta kontrolka ESP i czerwona HDC.
Postautor: Maryan » 03 cze 2011, 12:30
czesc..
jak dla mnie masz uszkodzony czujnik pod poedałem hamulca.. i od tego bym zaczął...
pozdr.
jak dla mnie masz uszkodzony czujnik pod poedałem hamulca.. i od tego bym zaczął...
pozdr.
-
- Nowy użytkownik
- Rok produkcji: 2006
Postautor: Jarecki » 09 cze 2011, 12:48
Witam! W dniu dzisiejszym wyjąłem czujnik na pedale hamulca, rozebrałem go i prawdę mówiąc nie ma w nim co mogłoby się popsuć. W środku są trzy sprężynki i dwa obwody elektryczne zwierane za pomocą blaszek. Gdy jeden z obwodów jest zamknięty to otwiera się drugi i na odwrót. Jestem ciekaw gdzie dalej mam szukać przyczyn ciągle świecących się kontrolek ESP i HDC? Dodam też, że w dniu dzisiejszym podłączyłem autko pod tester diagnostyczny i nie pokazał żadnego błędu. Proszę o jakieś jeszcze inne wskazówki, gdzie mogę szukać przyczyny wyświetlania tych błędów.
-
- Nowy użytkownik
- Rok produkcji: 2008
- Pojemność silnika: 1998
Postautor: fajfer50 » 01 lut 2012, 1:08
witam miałem podobny problem, w pompie hamulcowej od spodu są 2 czujniki podajże od ciśnienia płynu hamulcowego u mnie jeden z nich nie łączył, dopiero po kilku razach czyszczeniach ponownego połączenia problem znikł. Powodzenia
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię