Po studiach a było to jeszcze za komuny powiedziano mi na wstępie , że za postawę aspołeczną i udział w strajku studentów prawa mogą sobie dyplom powiesić na gwoździku bo żadnej pracy w zawodzie nie dostanę - i dotrzymano słowa skrupulatnie. A tu żona i narodziny córki no, to starałem się zatrudnić gdzie się da, byle było coś dla rodziny naskrobać. Nigdzie nic , same odmowy. Aż w końcu dostałem pracę w prywatnym warsztacie samochodowym i nauczyłem się konkretnego zawodu. Przepracowałem tam prawie 10 lat. Wysoko sobie cenię tamten czas bo, to była prawdziwa szkoła życia . Po 90 tym wróciłem do pierwszego zawodu ale kontaktu z branżą samochodową nie zerwałem i staram się łączyć dwa zawody. Auta stały się poniekąd moją pasją. I dla tego wkurza mnie to, gdy jakieś dupki robią sobie zabawę z cudzych kłopotów. A to forum jest przecie głównie nafaszerowane kłopotami z nietypowymi ale fajnymi autami . Sam przyznasz coś w nich jest i ja bardzo lubię swojego Rexa, nawet jak sprawia mi kłopoty. Bo nie sztuka wstawić auto do serwisu bez walki - za to, jaka satysfakcja kiedy problem rozwiąże się samodzielnie.
Chwalimy sie
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
-
Trawus
- Stały bywalec
Re: Chwalimy sie
Postautor: Trawus » 12 sie 2014, 19:00
Przepraszam Sergio, że tak wyszło ale mam obrzydzenie do troli i różnych takich quasi wykształciuchów. Mam bezpośredni stosunek do takich ludzi.
Po studiach a było to jeszcze za komuny powiedziano mi na wstępie , że za postawę aspołeczną i udział w strajku studentów prawa mogą sobie dyplom powiesić na gwoździku bo żadnej pracy w zawodzie nie dostanę - i dotrzymano słowa skrupulatnie. A tu żona i narodziny córki no, to starałem się zatrudnić gdzie się da, byle było coś dla rodziny naskrobać. Nigdzie nic , same odmowy. Aż w końcu dostałem pracę w prywatnym warsztacie samochodowym i nauczyłem się konkretnego zawodu. Przepracowałem tam prawie 10 lat. Wysoko sobie cenię tamten czas bo, to była prawdziwa szkoła życia . Po 90 tym wróciłem do pierwszego zawodu ale kontaktu z branżą samochodową nie zerwałem i staram się łączyć dwa zawody. Auta stały się poniekąd moją pasją. I dla tego wkurza mnie to, gdy jakieś dupki robią sobie zabawę z cudzych kłopotów. A to forum jest przecie głównie nafaszerowane kłopotami z nietypowymi ale fajnymi autami . Sam przyznasz coś w nich jest i ja bardzo lubię swojego Rexa, nawet jak sprawia mi kłopoty. Bo nie sztuka wstawić auto do serwisu bez walki - za to, jaka satysfakcja kiedy problem rozwiąże się samodzielnie.
-
dajewo
- Rusza z kopyta
- Model: Musso
- Rok produkcji: 1999
- Pojemność silnika: 2900
- Gadu-Gadu: 0
Postautor: dajewo » 12 sie 2014, 21:38
Trawus pisze:Po studiach a było to jeszcze za komuny powiedziano mi na wstępie , że za postawę aspołeczną i udział w strajku studentów prawa mogą sobie dyplom powiesić na gwoździku bo żadnej pracy w zawodzie nie dostanę - i dotrzymano słowa skrupulatnie. A tu żona i narodziny córki no, to starałem się zatrudnić gdzie się da, byle było coś dla rodziny naskrobać. Nigdzie nic , same odmowy.
Zrób sobie w Rexie zabudowę sypialną ze styropianu.
-
Noriega
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2005
Postautor: Noriega » 16 sie 2014, 22:29
Kolego Dajewo, czy jakoś tak, z tego co śledzę forum kolega trawus piszę z sensem, i merytorycznie, nie wchrzanie się między wódkę a zakąskę, ot tak żeby się czepić. W tym poście np. jego wpis był jak najbardziej zasadny, i do rzeczy, wiec twoje uwagi (delikatnie mówiąc) są co najmniej niezbyt nacehowane sensem.
Co do zasad interpunkcji, jak nie zauważyłeś to jest forum internetowe, a nie formalna korespondencja, pomiędzy urzędami. Piszemy na klawiaturzę komputerów, telefonów, tabletów i innych smartfonów, wiec tak delikatnie powiem: nie pitol i pierdół się nie czepiaj. Bo akurat tu jest bez większego znaczenia! Forum służy do wymieniania opinii, udzelania porad (co np. trawus uczynił). Na forum zagląda się w przerwach w pracy, w chwilach wolnym pomiędzy innymi obowiązkami życiowymi, rodzinnymi, i życiowymi. NIe służy do pisania poezji, czy pism formalnych.
Ze styropianem też nie dokońca trafiłeś bo na nim spali strajkujący robotnicy min. prezydent Wałęsa, któremu do wykształciucha daleko
A czepianie się kogoś za przeszłość w tamtym systemie (za takie jej aspekty) jest raczej niskie. Ale to moja opinia!
Co do zasad interpunkcji, jak nie zauważyłeś to jest forum internetowe, a nie formalna korespondencja, pomiędzy urzędami. Piszemy na klawiaturzę komputerów, telefonów, tabletów i innych smartfonów, wiec tak delikatnie powiem: nie pitol i pierdół się nie czepiaj. Bo akurat tu jest bez większego znaczenia! Forum służy do wymieniania opinii, udzelania porad (co np. trawus uczynił). Na forum zagląda się w przerwach w pracy, w chwilach wolnym pomiędzy innymi obowiązkami życiowymi, rodzinnymi, i życiowymi. NIe służy do pisania poezji, czy pism formalnych.
Ze styropianem też nie dokońca trafiłeś bo na nim spali strajkujący robotnicy min. prezydent Wałęsa, któremu do wykształciucha daleko
A czepianie się kogoś za przeszłość w tamtym systemie (za takie jej aspekty) jest raczej niskie. Ale to moja opinia!
-
sergio1969
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2016
- Pojemność silnika: 2200
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 18 sie 2014, 8:06
No niestety niektorzy ludzie nie maja pojecia jaka byla komuna i lata 90te. Musicie byc wyrozumiali dla niektorych ,poniewaz skakali tacie po jajkach lub mieli mleko pod nosem po kaszce z mlekiem

Sergio
-
automatic
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2004
- Skrzynia biegów: Automat 4biegowy (BTRA)
Postautor: automatic » 18 sie 2014, 18:26
Dobrze że coś o styropianie pamięta
ma + z historii
ma + z historii
-
Noriega
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2005
Postautor: Noriega » 18 sie 2014, 22:15
sergio1969 pisze:No niestety niektorzy ludzie nie maja pojecia jaka byla komuna i lata 90te. Musicie byc wyrozumiali dla niektorych ,poniewaz skakali tacie po jajkach lub mieli mleko pod nosem po kaszce z mlekiem![]()
![]()
Pewnie jak ktoś koledze dejewo powie że w sklepach nie było niczego poza musztardą i octem, to powie: to przecież trzeba było iść do tesco
-
sergio1969
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
-
Trawus
- Stały bywalec
Postautor: Trawus » 20 sie 2014, 10:21
sergio1969 pisze::lol:![]()
Ten nick Dajewo to chyba skrót od daj Ewo smoka misiowi. Nie ma wolnej chaty to daj takiego, terenowego.
Dorośnie , kupi Ssanga to może będą z niego ludzie i pożytek dla smoczej gromady SUVnicowych.
Niech się stara.
W sumie to bardzo pocieszające , że mówi daj Ewo a nie np. daj Jędrusiu - znaczy przynajmniej w tym zakresie normalny. Dobrze mówi - ja kiedyś też namawiałem pewną Ewkę ( i dała ! )To może i on dostanie ?
-
sergio1969
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
-
dajewo
- Rusza z kopyta
- Rok produkcji: 1999
Postautor: dajewo » 24 sie 2014, 21:37
Trawus pisze:Ten nick Dajewo to chyba skrót od(...)
A Twój chyba od tego, że do dziś tatowe krowy na trawie pasiesz i o wielkiej karierze marzysz.
sergio1969 pisze:No niestety niektorzy ludzie nie maja pojecia jaka byla komuna i lata 90te.
Ty jeszcze w erosolexie ojca za oknem wisiałeś, gdy ja system obalałem.
automatic pisze:a może jest biturbo???
Rozszyfrowałeś mnie. Miałem oboje z Twoich wstępnych w wydechy. Ale kiepscy byli.
-
sergio1969
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 25 sie 2014, 12:18
I tu sie zgodze z blokowaniem ,jak ktos ma IQ znaczka pocztowego to trudno ale jezeli chamskie odzywki do ludzi ma to - du trenger for å fjerne den fra bilen forumet -ponioslo mnie ale chodzi zeby go w...c z forum i tyle 
Sergio
Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię