Rexton czy Kyron ?
Tutaj pomagamy przyszłym posiadaczom Ssangyongów wybrać model, wersję silnikową lub konkretny egzemplarz.
- kawa62
- Stały bywalec
- Model: Musso Sports
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2900
- Skrzynia biegów: Ręczna
- Gadu-Gadu: 0
- Kontaktowanie:
Rexton czy Kyron ?
Postautor: kawa62 » 17 gru 2014, 15:40
Witam !
Zamierzam zamienić mojego Musiołka na coś nowszego.
Chodzi mi po głowie Rexton lub Kyron.
Pomóżcie i podpowiedzcie który samochód według was jest lepszy?
Pozdrawiam
Sławek
Zamierzam zamienić mojego Musiołka na coś nowszego.
Chodzi mi po głowie Rexton lub Kyron.
Pomóżcie i podpowiedzcie który samochód według was jest lepszy?
Pozdrawiam
Sławek
- Consool
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Pojemność silnika: 2700
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Kontaktowanie:
- sergio1969
- Stały bywalec
- Pojemność silnika: 2694
- Kontaktowanie:
- kawa62
- Stały bywalec
- Model: Musso Sports
- Pojemność silnika: 2900
- Kontaktowanie:
Re: Rexton czy Kyron ?
Postautor: kawa62 » 18 gru 2014, 16:21
Ok, dzięki za odpowiedzi, ale napiszcie jeszcze dlaczego ?
-
- Stały bywalec
- Model: Inny
Postautor: alfik » 18 gru 2014, 20:39
Mam Kyrona, trochę jeździłem rexem - rex bardziej luksusowy, cichszy, mocniejsze motory. Jak starszy to liczy sie jednak stan.
-
- Stały bywalec
Postautor: Trawus » 18 gru 2014, 23:32
Zależy do czego chcesz mieć auto ? Kyron nieco oszczędniejszy a silnik tańszy w naprawach. Auto tak samo pojemne i dzielne w terenie jak Rex a może nieco bardziej bo lżejsze. Zatem jak zależy ci ma komforcie to kup Rexa a jak na tańszym podróżowaniu to Kyrona. A, jak chcesz czasami przewieźć coś większego to ani Rexa ani Kyrona tylko Actiona Sporta. Każde z tych aut posiada niezawodny motor i względnie mało kłopotów z awariami. Dobieraj według swoich potrzeb. Te auta są z pewnością dużo trwalsze od pozostałych Koreańczyków a nawet Kyron daje wyższy komfort jazdy niż np. Sorento bo ma od niej lepsze i mocniejsze zawieszenie. Popatrz na ulicy. Po Sorento ,czy Carnival z pierwszych lat produkcji już śladu nie ma a Mussiołki nadal dzielnie służą swoim panom i to czasami w ciężkich wyprawach. Korozja ich nie zjadła i długo jeszcze nie zje. To świetne samochody za niewielkie pieniądze jak na ich wartość użytkową. Warto brać je pod uwagę przy zakupie.
- sergio1969
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 19 gru 2014, 1:25
Dlatego ze naprawy drogie ,duzo pali jezdzi sie zajebiscie ,nie liczac GL350 bo to inna pula same superlatywy ale frajda z jazdy lepsza niz Kyronem -he he pisze jak bym nim jezdzil ale nie bo jest brzydki
sory koledzy ale dupsko ma koszmarne bo przod obejdzie ogolnie Rexton is the best
tera juz wiesz ??? Ja nastepny w przyszlym roku tez Rex tylko II

Sergio
-
- Stały bywalec
Postautor: Trawus » 19 gru 2014, 2:27
Sergio , nie przesadzaj. Kyron II nie ma już tak paskudnego tyłka ze zniczami nagrobkowymi zamiast lamp. Ujdzie w tłoku a po pół litrze nawet wygląda na ładnego.
Paskudniejszy jest rekini nos Actiona I
Ale nie o to chodzi - silnik ma porządny, nawet lepszy od Merca - ot i cała jego tajemnica. Ruscy najbardziej kochają Kyrony bo na paskudnych drogach sprawdzają się znakomicie. A wiadomo, Ruscy gust wysublimowany mają, no nie ? ( widać było po panienkach, które nam tu reklamowały swoje wdzięki i umiejętność szybkiego przechodzenia na 4x4 z A W D też i ew. 6/9
( paskudy jedne)
Ale Kyron jest wporzo. - szczególnie jak mu zmienisz atrapę na tuningową z siateczką zamiast obozowej kraty.
Paskudniejszy jest rekini nos Actiona I

Ale nie o to chodzi - silnik ma porządny, nawet lepszy od Merca - ot i cała jego tajemnica. Ruscy najbardziej kochają Kyrony bo na paskudnych drogach sprawdzają się znakomicie. A wiadomo, Ruscy gust wysublimowany mają, no nie ? ( widać było po panienkach, które nam tu reklamowały swoje wdzięki i umiejętność szybkiego przechodzenia na 4x4 z A W D też i ew. 6/9

Ale Kyron jest wporzo. - szczególnie jak mu zmienisz atrapę na tuningową z siateczką zamiast obozowej kraty.
- sergio1969
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 19 gru 2014, 10:05
Dwojka mi sie podoba zas jedynka jak piszesz z tymi zniczami
niestety nie i napewno ma mniej miejsca w bagazniku niz my i tak wogole Rexy sa ladniejsze

Sergio
-
- Stały bywalec
Postautor: Trawus » 19 gru 2014, 15:09
Fajne , fajne , tylko drogie. Szwaby chcą za Rexy z ostatniego roku produkcji 2012 drożej niż za nowe Rexy W. Jest kilka fajnych , nieźle wypasionych ale ceny w granicach 29 tyś Jewro mnie raczej nie interesują bo sprzedając swojego musiałbym drugie tyle dołożyć - a żona . 

- kurpi
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2000
Postautor: kurpi » 19 gru 2014, 22:26
sergio1969 pisze:Dwojka mi sie podoba zas jedynka jak piszesz z tymi zniczaminiestety nie i napewno ma mniej miejsca w bagazniku niz my i tak wogole Rexy sa ladniejsze
![]()
![]()
Jeśli chodzi o urodę to tym sie nie jeździ

Jeśli chodzi o utrzymanie to za kyrona 2.0 na pewno sa mniejsze opłaty i mniej pali jak rex 2.7.Jeśli chodzi o dynamikę to na kyrona nie narzekam,jechałem reksiem 2,7 w automacie i miałem wrażenie że na poczatku jest bardziej mułowaty niż mój manual.Po autostradzie tak do 130 znośnie cicho,powyżej 140 trzeba troche podgłośnić radio bo nadwozie juz mocno szumi,ale autko dobrze się drogi trzyma.Jeżdżę kyronem od sześciu lat i myślałem ostatnio nad zmianą na cos innego,ale szczerze nie ma na co go zamienić.
Był terrano I 2.4 jest golf 1.9 tdi 4x4 oraz Kyron 2.0 

- sergio1969
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 20 gru 2014, 7:47
He czekalem az Kurpi sie odezwie ,dziwne ze dopiero teraz ale pewnie nie mial czasu. Jak nie masz na co zmienic to na REXA
mniej awaryjny od twojego (bez obrazy) a tak wogole to Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego2015 roku wieczorem w trase na prom i do domu ,wkoncu-pozdrawiam wszystkich

Sergio
- kurpi
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2000
Postautor: kurpi » 20 gru 2014, 21:49
Narazie jednak kyronkiem będe śmigał,choć o reksiu też myślałem
ale mój ma niecałe 125tys przejechane,wiec go trochę szkoda gonić,a nigdy nie wiesz na co trafisz jak zmienisz,a ten nie zawiódł mnie jeszcze nigdy i zawsze pod dom dowiózł.Szerokiej drogi Sergio.

Był terrano I 2.4 jest golf 1.9 tdi 4x4 oraz Kyron 2.0 

-
- Stały bywalec
Postautor: Trawus » 20 gru 2014, 22:23
Sergio cię podpuszcza Krupi , sam by trzymał Kyronika gdyby był tak mało sfatygowany jak twój.
Nie zamieniaj na Rexa - więcej żre i o jeden wtrysk więcej zmartwień. Kyrciaki wcale nie są takie kiepskie - bo jeden taki szedł równo ze mną ze świateł choć mam podaskotany na 200 motorek. Byłem też kilka razy na Słowacji by pojeździć z chłopakami po pięknych górkach i zdawało mi się jakby Kyrony lżej sobie radziły niż mój pieszczoch. Ogólnie uważam , że to są fajne auta - byle nie miały tych starych lampek z tyłu bo mi się paskudnie kojarzą ze zniczami w parku sztywnych. ( ciekawe co za matoł je zaprojektował ? Pewnie jakaś włoska małpa złośliwa ) Gdybym takiego miał to już pierwszej nocy przeklepałbym mu zadek i wywalił to paskudztwo.
Na Słowacji widziałem też Kyronasa, któremu właściciel zrobił inną atrapę , coś w stylu Rexa W od lampy do lampy i muszę przyznać , że mordka zrobiła mu się przez to bardzo ładna. Pytałem, czy kupił to w częściach tuningowych ale powiedział , że sam miał takovyj napad .
Napad nie napad ale fajnie wyszło. No i miał silniczek tak jak ten http://otomoto.pl/ssangyong-kyron-2-7-x ... 07771.html

Nie zamieniaj na Rexa - więcej żre i o jeden wtrysk więcej zmartwień. Kyrciaki wcale nie są takie kiepskie - bo jeden taki szedł równo ze mną ze świateł choć mam podaskotany na 200 motorek. Byłem też kilka razy na Słowacji by pojeździć z chłopakami po pięknych górkach i zdawało mi się jakby Kyrony lżej sobie radziły niż mój pieszczoch. Ogólnie uważam , że to są fajne auta - byle nie miały tych starych lampek z tyłu bo mi się paskudnie kojarzą ze zniczami w parku sztywnych. ( ciekawe co za matoł je zaprojektował ? Pewnie jakaś włoska małpa złośliwa ) Gdybym takiego miał to już pierwszej nocy przeklepałbym mu zadek i wywalił to paskudztwo.

Na Słowacji widziałem też Kyronasa, któremu właściciel zrobił inną atrapę , coś w stylu Rexa W od lampy do lampy i muszę przyznać , że mordka zrobiła mu się przez to bardzo ładna. Pytałem, czy kupił to w częściach tuningowych ale powiedział , że sam miał takovyj napad .

Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię