z góry dzięki za szybką i trafną podpowiedź
part-time, zamiana na TOD
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
-
3yicbt
- Forumowicz
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2004
- Pojemność silnika: 2696
- Gadu-Gadu: 0
part-time, zamiana na TOD
Postautor: 3yicbt » 27 gru 2014, 23:36
Witajcie. kupiłem Reksia żonce ale szczerze mówiąc nie zwóciłem uwagi na to, że jest Part-time i obawiam się, że ten rodzaj napędu dla kobiet nie jest odpowiedni. moje pytanie brzmi- czy można zamienić P/T na TOD i jakie z tym koszta będą związane. zależy mi, żeby żona mogła jeździć non-stop przy wsparciu 4x4, z kolei Part time wyklucza taką możliwość na dobrych/przyczepnych nawierzchniach. mieszkamy w terenach znacznie pagórkowatych, dla niektórych pewnie są to nawet górzyste 
- Consool
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2700
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Kontaktowanie:
Re: part-time, zamiana na TOD
Postautor: Consool » 28 gru 2014, 3:06
Juz jakiś kolega przed Tobą ten temat poruszał i z tego co pisali jest to nie opłacalne i strasznie drogie...
zamiana-reduktora-part-time-na-tod-czy-ktos-sie-spotkal-t3276.html
Niestety kobita musi nauczyć się jeździć z tym co ma
chyba ze tego sprzedacie i drugiego kupicie 
zamiana-reduktora-part-time-na-tod-czy-ktos-sie-spotkal-t3276.html
Niestety kobita musi nauczyć się jeździć z tym co ma
-
3yicbt
- Forumowicz
Postautor: 3yicbt » 03 sty 2015, 17:12
TRAWUS
-chyba tak zrobię
a tak na poważnie to mam jeszcze do Ciebie kilka pytań, bo widzę po postach, że jesteś na forum najbardziej obyty w Reksiach, zatem:
1.mam założone(podmienione) sprzęgiełka na manualne bo pneumatyczne zawiodły i pytanie brzmi czy mogę jeździć na 2h z załączonymi sprzęgiełkami? póki nie włączam w kabinie 4h to napędu na kołach nie ma prawda?(przynajmniej praktycznie to sprawdziłem i na to wychodzi)dopiero jak włączę 4h to na suchej nawierzchni jest wyczuwalny opór z tytułu uślizgu, na 2h oporu nie ma(przynajmniej nie odczuwam)
2.drugie pytanie dotyczy w zasadzie opisanego tematu w pierwszym, mianowicie, czy jazda na 2h z załączonymi sprzęgiełkami może negatywnie wpłynąć na ,,,,? no właśnie na co? mechanizm różnicowy w moście? cały most? półosie, piasty? bo przy załączonych piastach mechanizm działa cały czas(przynajmniej praktycznie to sprawdziłem przy wymianie kół, jak pokręciłem lewym przednim to prawe kręciło się w odwrotnym kierunku.
3.pytanie dotyczy przycisku ESP, po co jest zainstalowany w kabinie przy przyciskach napędu 2h,4h,4l skoro nic nie wyłącza/załącza.
-chyba tak zrobię
a tak na poważnie to mam jeszcze do Ciebie kilka pytań, bo widzę po postach, że jesteś na forum najbardziej obyty w Reksiach, zatem:
1.mam założone(podmienione) sprzęgiełka na manualne bo pneumatyczne zawiodły i pytanie brzmi czy mogę jeździć na 2h z załączonymi sprzęgiełkami? póki nie włączam w kabinie 4h to napędu na kołach nie ma prawda?(przynajmniej praktycznie to sprawdziłem i na to wychodzi)dopiero jak włączę 4h to na suchej nawierzchni jest wyczuwalny opór z tytułu uślizgu, na 2h oporu nie ma(przynajmniej nie odczuwam)
2.drugie pytanie dotyczy w zasadzie opisanego tematu w pierwszym, mianowicie, czy jazda na 2h z załączonymi sprzęgiełkami może negatywnie wpłynąć na ,,,,? no właśnie na co? mechanizm różnicowy w moście? cały most? półosie, piasty? bo przy załączonych piastach mechanizm działa cały czas(przynajmniej praktycznie to sprawdziłem przy wymianie kół, jak pokręciłem lewym przednim to prawe kręciło się w odwrotnym kierunku.
3.pytanie dotyczy przycisku ESP, po co jest zainstalowany w kabinie przy przyciskach napędu 2h,4h,4l skoro nic nie wyłącza/załącza.
-
3yicbt
- Forumowicz
Postautor: 3yicbt » 03 sty 2015, 17:15
TRAWUS
jeszcze jedno pytanie:
4. czy koła 255/65/16 z odsadzenie ET0 mogę założyć do Reksia? 2004r 2,7 XDi
jeszcze jedno pytanie:
4. czy koła 255/65/16 z odsadzenie ET0 mogę założyć do Reksia? 2004r 2,7 XDi
-
3yicbt
- Forumowicz
Postautor: 3yicbt » 04 sty 2015, 10:56
Trawus pisze:Oj , proste. Posmarować przełącznik smołą ustawiony na 2H to dziewczyna nie będzie przełączała i już.
TRAWUS
poniżej klika pytań
z góry dzięki za odpowiedź
Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię