TRAWUS
-chyba tak zrobię

a tak na poważnie to mam jeszcze do Ciebie kilka pytań, bo widzę po postach, że jesteś na forum najbardziej obyty w Reksiach, zatem:
1.mam założone(podmienione) sprzęgiełka na manualne bo pneumatyczne zawiodły i pytanie brzmi czy mogę jeździć na 2h z załączonymi sprzęgiełkami? póki nie włączam w kabinie 4h to napędu na kołach nie ma prawda?(przynajmniej praktycznie to sprawdziłem i na to wychodzi)dopiero jak włączę 4h to na suchej nawierzchni jest wyczuwalny opór z tytułu uślizgu, na 2h oporu nie ma(przynajmniej nie odczuwam)
2.drugie pytanie dotyczy w zasadzie opisanego tematu w pierwszym, mianowicie, czy jazda na 2h z załączonymi sprzęgiełkami może negatywnie wpłynąć na ,,,,? no właśnie na co? mechanizm różnicowy w moście? cały most? półosie, piasty? bo przy załączonych piastach mechanizm działa cały czas(przynajmniej praktycznie to sprawdziłem przy wymianie kół, jak pokręciłem lewym przednim to prawe kręciło się w odwrotnym kierunku.
3.pytanie dotyczy przycisku ESP, po co jest zainstalowany w kabinie przy przyciskach napędu 2h,4h,4l skoro nic nie wyłącza/załącza.