Zakup nowego Rextona W - warto? ma ktoś takiego?
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
- kurpi
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2000
- Skrzynia biegów: Ręczna
- Gadu-Gadu: 0
Re: Zakup nowego Rextona W - warto? ma ktoś takiego?
Postautor: kurpi » 11 sty 2015, 21:26
Był terrano I 2.4 jest golf 1.9 tdi 4x4 oraz Kyron 2.0 
-
jacekkotwica
- Nowy użytkownik
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2014
Postautor: jacekkotwica » 13 sty 2015, 15:11
Dyskusja jak zwykle sie zdegenerowala.
Ja jestem (zadowolonym) uzytkownikiem nowego Reksa W od 6 miesiecy i 18.000 km.
Nie wiem dleczego co niektorzy sie tak wnerwiaja nt kto produkuje i gdzie. Ostatecznie jak mawiaja starzy szkoci, "who gives the f*ck" czy zlozyly go koreanskie czy hinduskie raczki. A ze jest tanszy to dobrze, bo z cena Rexa II, ten samochod byl niesprzedawalny w zachodniej Europie.
Ja szukalem czegos na ramie i wybor w Belgii, posrod nowych aut byl prosty: Rex, Pajero, Nissan, pickupy i Land Rover Disco i TLC. Nissan, Mitsu, LR i TLC - cena powyzej 40k EUR. Cena SS - 25k EUR + 5 lat gwarancji. Mozna tak ryzykowac, ze auto okaze sie gowniane. Za 35k EUR (cena rexa II), bym go nawet powaznie nie rozwazal.
Wracajac do meritum - auto jest super, silnik adekwatny do przemieszczania sie (do 100km naprawde dynamiczny - autostrada do 150km/h ok, potem zaczyna byc juz troche niestabilnie). Skrzynia auto jest PIECIO biegowa - i jest ok. czasami troszke wolna przy kick-downie, ale da sie zyc.
A auto tak polubilem, ze nawet bede go zabieral w tym roku na 4 lata do Japonii, gdzie nie ma nawet serwisu - wiec przetestuje czy nie jest awaryjny
w razie co, utopie w pacyfiku.
PS
W Korei juz jest update rextona. Nowa super kierownica i inne swiatla: http://www.smotor.com/kr/showroom/REXTO ... 2015_1.pdf
Ja jestem (zadowolonym) uzytkownikiem nowego Reksa W od 6 miesiecy i 18.000 km.
Nie wiem dleczego co niektorzy sie tak wnerwiaja nt kto produkuje i gdzie. Ostatecznie jak mawiaja starzy szkoci, "who gives the f*ck" czy zlozyly go koreanskie czy hinduskie raczki. A ze jest tanszy to dobrze, bo z cena Rexa II, ten samochod byl niesprzedawalny w zachodniej Europie.
Ja szukalem czegos na ramie i wybor w Belgii, posrod nowych aut byl prosty: Rex, Pajero, Nissan, pickupy i Land Rover Disco i TLC. Nissan, Mitsu, LR i TLC - cena powyzej 40k EUR. Cena SS - 25k EUR + 5 lat gwarancji. Mozna tak ryzykowac, ze auto okaze sie gowniane. Za 35k EUR (cena rexa II), bym go nawet powaznie nie rozwazal.
Wracajac do meritum - auto jest super, silnik adekwatny do przemieszczania sie (do 100km naprawde dynamiczny - autostrada do 150km/h ok, potem zaczyna byc juz troche niestabilnie). Skrzynia auto jest PIECIO biegowa - i jest ok. czasami troszke wolna przy kick-downie, ale da sie zyc.
A auto tak polubilem, ze nawet bede go zabieral w tym roku na 4 lata do Japonii, gdzie nie ma nawet serwisu - wiec przetestuje czy nie jest awaryjny
PS
W Korei juz jest update rextona. Nowa super kierownica i inne swiatla: http://www.smotor.com/kr/showroom/REXTO ... 2015_1.pdf
-
jacekkotwica
- Nowy użytkownik
Postautor: jacekkotwica » 18 sty 2015, 22:25
Szota, po miescie Rexem w zasadzie nie jezdze - do tego mamy drugi, mniejszy samochod. Rex jezdzi w trasy: co do spalania to teraz w zimie na autostradach (120-150 km/h) wraz z oponami prawie M/T (Goodyear Wrangler Duratrac 245/75/16) i dosc zaladowany - bak starcza tak na 600km, co daje ok 13L. Latem, podobne parametry ale na szosowych oponach oscylowalo w okolichach 10L (czyli ok 800 km na baku). Jak dla mnie spalanie adekwatne do rozmiaru i wagi auta.
- Roseantic
- Nowy użytkownik
- Skrzynia biegów: Automat 4biegowy (BTRA)
- Kontaktowanie:
Zakup nowego Rextona W warto ma ktoś takiego
Postautor: Roseantic » 20 sty 2015, 16:44
Id±c tym tokiem my¶lenia warto zastanowić się nad rezygnacj± z lusterek. Też mało kto używa a się brudz± i zajmuj± tyle miejsca.
---------------------------------------
wiec o moich fascynacjach integracja sensoryczna warszawa, terapia psicologica en ingles, terapia psicologica online
moje www
---------------------------------------
wiec o moich fascynacjach integracja sensoryczna warszawa, terapia psicologica en ingles, terapia psicologica online
moje www
diagnoza si warszawa mapa, diagnoza si warszawa mazowieckie
-
vilnouve
- Nowy użytkownik
Postautor: vilnouve » 03 lut 2015, 8:41
użytkuję Rextona W od listopada
przed zakupem zwróciłem się z zapytaniem do Ssangyong Motors Polska gdzie jest produkowany Rexton W - czy w Korei czy też jak twierdzi Trawus w Indiach ... Odpowiedź jaką uzyskałem : Korea
myślę że podpisując oficjalnego maila jako SMP nie ryzykowaliby sprawy sądowej gdyby było inaczej
co do samego auta to przejechałem nim > 6.000 km w 2 mies. Jest to zdecydowanie za mało aby wysuwać wnioski. Na chwilę obecną żadnych awarii (tfu, tfu). Auto przetestowane w trudnych górskich zaśnieżonych podjazdach i dawało radę rewelacyjnie. Na asfalcie buja. Mam wersję z manualną skrzynią bo nie lubię automatu. Dziś wybrałbym jednak automat aby nie mieć z tyłu mostu (znacznie gorzej tłumi niż zawieszenie w wersji z automatem). Auto rzeczywiście mało pali jak na te gabaryty i z stosunku do danych producenta nie zauważyłem aby realne spalanie przekroczyło +10%
Jak będę mógł kolegom cokolwiek pomóc to pytajcie ...
przed zakupem zwróciłem się z zapytaniem do Ssangyong Motors Polska gdzie jest produkowany Rexton W - czy w Korei czy też jak twierdzi Trawus w Indiach ... Odpowiedź jaką uzyskałem : Korea
myślę że podpisując oficjalnego maila jako SMP nie ryzykowaliby sprawy sądowej gdyby było inaczej
co do samego auta to przejechałem nim > 6.000 km w 2 mies. Jest to zdecydowanie za mało aby wysuwać wnioski. Na chwilę obecną żadnych awarii (tfu, tfu). Auto przetestowane w trudnych górskich zaśnieżonych podjazdach i dawało radę rewelacyjnie. Na asfalcie buja. Mam wersję z manualną skrzynią bo nie lubię automatu. Dziś wybrałbym jednak automat aby nie mieć z tyłu mostu (znacznie gorzej tłumi niż zawieszenie w wersji z automatem). Auto rzeczywiście mało pali jak na te gabaryty i z stosunku do danych producenta nie zauważyłem aby realne spalanie przekroczyło +10%
Jak będę mógł kolegom cokolwiek pomóc to pytajcie ...
-
sergio1969
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2016
- Pojemność silnika: 2200
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 04 lut 2015, 17:12
Nie bede polemizowal na temat czy W jest Koreanski czy Indyjski ale patrzac na reklamy to w 90% jest to reklama Hinduska i obsluga takze ,wczoraj to zn 03.02.2015 na TVN Turbo byl test Rextona W oraz Jeepa i Hyundaia w terenie Rexiu wygral a na ulicy niestety nie ze wzgledu na to ze kierowca byla pizda nie chlop. Bo mial duze szanse wygrac z Hyundaiem zobaczyc ocenic. Przeciez jak zapytasz w sklepie czy wedlina jest swieza to pewnie expedietka powie ze nie bo 3 x odmladzana byla . Na zapytanie czy Ss jest Hinduski nie oczekuj ze ci powiedza ze tak bo nie jestes tego w stanie sprawdzic i taka jest prawda . Pozdrawiam i jak bedziesz mial 100% pewnosc ze Rexton W oraz jego silnik pochodzi z Korei to udowodnij to a nie pisz ze Ci servis napisal ze tak jest .
Pierwsza zona przyzekala ze do smierci
.Mam trzecia i ostatnia
Nie powiem ,bo mi nowy W sie podoba i to zajebiscie ale co ty przyjacielu mozesz powiedziec na jego temat skoro sam napisales ze uzytkujesz go niedlugo itp . Porozmawiamy za 8 lat jak bedziesz mial przejechane ze 220tys km ,wteddy mozna powiedziec ze znasz ten samochod oraz czy jest awaryjny czy nie . Bez urazy pozdrawiam
Sergio
- malek
- Pan i Władca
- Model: Inny
- Rok produkcji: 2011
- Pojemność silnika: 1200
- Kontaktowanie:
Postautor: malek » 04 lut 2015, 20:44
Rexton W na 100% jest produkowany w Korei, nie wiem w ogóle skąd plotki o Indiach.
- Consool
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2700
- Kontaktowanie:
Postautor: Consool » 04 lut 2015, 20:50
Ja to czekam aż Rextony W spadną cenowo trochę, a potem chętnie kupie i pojeżdżę..
A propo mam prośbę do tych co opierają sie że rextony produkowane są w Indiach o dowody na to... Informacje oficjalne.
Volvo np. zostało kupione przez Chińczyków czyli rozumiem ze możemy mówić ze to Chińska marka ? i nie warto tego kupować bo sie rozleci ?
A propo mam prośbę do tych co opierają sie że rextony produkowane są w Indiach o dowody na to... Informacje oficjalne.
Volvo np. zostało kupione przez Chińczyków czyli rozumiem ze możemy mówić ze to Chińska marka ? i nie warto tego kupować bo sie rozleci ?
-
vilnouve
- Nowy użytkownik
Postautor: vilnouve » 04 lut 2015, 22:11
nie bardzo rozumiem skąd Sergio tyle złośliwości w twej wypowiedzi, starałem się zupełnie bezstronnie (mimo, że dokonałem zakupu) opisać dwumiesięczne wrażenia z użytkowania auta
[quote="sergio1969"]Nie bede polemizowal na temat czy W jest Koreanski czy Indyjski ale patrzac na reklamy to w 90% jest to reklama Hinduska i obsluga takze(...)./quote]
jeżeli Ty wyciągasz wnioski co do miejsca produkcji patrząc na hinduski wygląd reklam to "szapoba", ja wolę jednak zapytać oficjalnego importera w tej kwestii , jego zdanie jest dla mnie bardziej miarodajne niż wnikliwego oglądacza reklam ...
Jeżeli lepiej się poczujesz jeżeli napiszę że Rex W to shitowe auto to może tak być ... Poprzednie moje auto faktycznie było lepsze, ale teraz potrzebuję właśnie takiego "shita"
co do liczby żon też jesteś lepszy , mam cichą nadzieję, że mój zakup nie okaże się równie trefny co twój życiowy wybór sprzed lat
Z hinduskim pozdrowieniem HOWK
[quote="sergio1969"]Nie bede polemizowal na temat czy W jest Koreanski czy Indyjski ale patrzac na reklamy to w 90% jest to reklama Hinduska i obsluga takze(...)./quote]
jeżeli Ty wyciągasz wnioski co do miejsca produkcji patrząc na hinduski wygląd reklam to "szapoba", ja wolę jednak zapytać oficjalnego importera w tej kwestii , jego zdanie jest dla mnie bardziej miarodajne niż wnikliwego oglądacza reklam ...
Jeżeli lepiej się poczujesz jeżeli napiszę że Rex W to shitowe auto to może tak być ... Poprzednie moje auto faktycznie było lepsze, ale teraz potrzebuję właśnie takiego "shita"
co do liczby żon też jesteś lepszy , mam cichą nadzieję, że mój zakup nie okaże się równie trefny co twój życiowy wybór sprzed lat
Z hinduskim pozdrowieniem HOWK
- artega7
- Stały bywalec
- Model: Korando C (2011-)
- Rok produkcji: 2013
- Pojemność silnika: 1998
Postautor: artega7 » 04 lut 2015, 22:17
Jak już tak pisząc to Land Rovera i Jaguara też przejęła TATA - India, ale jakoś nie słychać by nagle jakość tych aut spadła lub Hindusi pod nowymi markami zaczęli sprzedawać swoje wyroby.
Korando C, 2.0 150KM diesel, Quartz, 4x4, 2013r.
Opis mojego auta
Instrukcje i materiały serwisowe do naszych Ssangyongów
Opis mojego auta
-
jacekkotwica
- Nowy użytkownik
Postautor: jacekkotwica » 04 lut 2015, 22:57
fajnie, ze inni tez zadowoleni z Rexa W. Co do polemiki gdzie produkowane, to ostatecznie jakie ma to znaczenie??
A gdzie sie da w sieci zobaczyc tego Automaniaka? (nie mieszkajac w PL?)
-
sergio1969
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 04 lut 2015, 23:21
Ja nie chcialem Ciebie obrazic nie daj Boze tylko chcialem uzmyslowic wszystkim ze ja osobiscie nie widzialem Koreanskiej reklamy Rextona W tylko niestety Hinduskie -prosze bardzo Rexton 2 reklama made in Korea az milo popatrzec bo zrobiona z rozmachem
https://www.youtube.com/watch?v=glesTdHfr6k
Niestety takiej reklamy W nie widzialem co nie stoi na przeszkodzie go kupic za pare lat jak troche cena spadnie jak to poprzednik napisal i nie jestem zlosliwy przyjacielu tylko szczery. Jezdze Rexem 2 lata i nie moge slowa powiedziec bo mnie nie zawiodl nigdy-odpukac . Zobaczymy wypowiedzi za pare lat na temat W np mnie sie podoba i nie mowie ze go miec nie bede ale poprzyjcie wiadomosci linkami ,wiadomosciami itp bo niestety nic narazie nie znalazlem . I ja nie twierdze czy jest dobry czy zly,awaryjny czy bezawaryjny tylko kwestia skad pochodzi i gdzie wyprodukowany bo ja nie kwestionuje umiejetnosci Hinduskich pracownikow ,chodzi o sam fakt gdzie i kto-i nie denerwowac sie tylko prosze o szczeguly produkcji

https://www.youtube.com/watch?v=glesTdHfr6k
Niestety takiej reklamy W nie widzialem co nie stoi na przeszkodzie go kupic za pare lat jak troche cena spadnie jak to poprzednik napisal i nie jestem zlosliwy przyjacielu tylko szczery. Jezdze Rexem 2 lata i nie moge slowa powiedziec bo mnie nie zawiodl nigdy-odpukac . Zobaczymy wypowiedzi za pare lat na temat W np mnie sie podoba i nie mowie ze go miec nie bede ale poprzyjcie wiadomosci linkami ,wiadomosciami itp bo niestety nic narazie nie znalazlem . I ja nie twierdze czy jest dobry czy zly,awaryjny czy bezawaryjny tylko kwestia skad pochodzi i gdzie wyprodukowany bo ja nie kwestionuje umiejetnosci Hinduskich pracownikow ,chodzi o sam fakt gdzie i kto-i nie denerwowac sie tylko prosze o szczeguly produkcji
Sergio
-
sergio1969
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 04 lut 2015, 23:29
Czytaj więcej na: zakup-nowego-rextona-w-warto-ma-ktos-takiego-t3308-45.html#ixzz3Qom5XMSZ
Follow us: ssangyongklubpolska on Facebook
W ostatnim ocinku byl test ss w nawet dzwonilem do Robroja -potwierdzi i mieszkam w PL tylko tu nie pracuje a to robi wielka roznice tak jak piwo

zobacz AManiaka z dnia 03/02/2015 moze gdzies znajdziesz
Czytaj więcej na: zakup-nowego-rextona-w-warto-ma-ktos-takiego-t3308-45.html#ixzz3Qom5XMSZ
Follow us: ssangyongklubpolska on Facebook
W ostatnim ocinku byl test ss w nawet dzwonilem do Robroja -potwierdzi i mieszkam w PL tylko tu nie pracuje a to robi wielka roznice tak jak piwo
zobacz AManiaka z dnia 03/02/2015 moze gdzies znajdziesz
Sergio
- artega7
- Stały bywalec
- Model: Korando C (2011-)
- Rok produkcji: 2013
- Pojemność silnika: 1998
Postautor: artega7 » 04 lut 2015, 23:56
Odcinek 6 z Rextonem można obejrzeć w linku, ale dopiero za 2 dni
http://player.pl/programy-online/automa ... cinki,139/
http://player.pl/programy-online/automa ... cinki,139/
Korando C, 2.0 150KM diesel, Quartz, 4x4, 2013r.
Opis mojego auta
Opis mojego auta
Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię