Potrzebna pilna pomoc !!! - Rexton do potwierdzenia
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
- sergio1969
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2694
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Gadu-Gadu: 0
- Kontaktowanie:
Re: Potrzebna pilna pomoc !!! - Rexton do potwierdzenia
Postautor: sergio1969 » 20 kwie 2015, 7:39
Wyciek jak wyciek ,pewnie jakas pierdola w aso ci powiedza co to jest i naprawia pomniejsz koszt wozu o naprawe skory sie wycieraja juz przy 100tysiacach tak ze to normalne ,a drewno w srodku jak patrze to mam na takie rzeczy alergie dlatego ja mam oklejone wszystko carbonem czarnym bo nie moglem patrzec na ta tandete-albo sobie okleisz albo pomalujesz albo wymienisz twoja wola.Ladny egzemplarz wiec warto go wziasc skoro mowisz ze wlasciciel go serwisowal . Reszta wyjdzie w czasie uzytkowania
Sergio
-
- Stały bywalec
- Pojemność silnika: 2700
Postautor: MichalT » 21 kwie 2015, 12:32
Zakupiony
raptem drążki kierownicze do zrobienia i jakiś wahacz + gumy więc czysta eksploatacja, żadnych napraw nie wymaga poza dokupieniem osłonki mocowania śrubki od tylnego ramienia wycieraczki, nie kopci nawet przy ostrej jeździe, przez dziury jedzie jak po maśle że nic nie czuć, skrzyni nie czuć jak przełącza itp same superlatywy, fabryczny lakier + jedna zapraweczka gdzieś 20cm2 przy reflektorze z przodu nad kołem, tylko trochę estetycznie go poprawie i dopieszcze bo ato przetarcie, ato ryska, ato podświetlenie nie równe na przyciskach
)) mam nawet nowe skóry na przednie siedzenia choć te aktualne są OK, kupie nowe zegary, radyjko... takie pierdółki i będzie ideał
ale się cieszę!
Koledzy jak zacząłem sam przełączać biegi tip tronic to jak powrócić znów do automatu bo teraz to poprostu zatrzymałem się (musiałem sam redukować bo automat już nie chciał sam redukować czy powinien sam ale jechałem już 40-30km/h a nadal 5 bieg trzymał tip tronic), wrzuciłem na P i z powrotem na D i znów był automat, jak to działa?
Pozdr

Koledzy jak zacząłem sam przełączać biegi tip tronic to jak powrócić znów do automatu bo teraz to poprostu zatrzymałem się (musiałem sam redukować bo automat już nie chciał sam redukować czy powinien sam ale jechałem już 40-30km/h a nadal 5 bieg trzymał tip tronic), wrzuciłem na P i z powrotem na D i znów był automat, jak to działa?
Pozdr
Uczę się Rextona, proszę o wyrozumiałość 

- kurpi
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2000
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: kurpi » 21 kwie 2015, 19:02
Gratulacje kolego,jak jesteś gdzieś ze śląska to zapraszamy na nasz zlocik autkiem się pochwalić
,a tak poważnie to gdzieś wyczytałem ,że planulesz autkiem czasem w teren wjechać,w związku z tym mam radę,olej wszystkie ryski przecierki itp bo nowe ci szybko przybędą nawet jak będziesz uważał 

Był terrano I 2.4 jest golf 1.9 tdi 4x4 oraz Kyron 2.0 

-
- Stały bywalec
- Pojemność silnika: 2700
Postautor: MichalT » 21 kwie 2015, 22:17
Dzięki Kolego, jestem z nad Łodzi i do Śląska mam niedaleko więc być może zajrzę bo jednak opinia wieloletnich użytkowników jest nieprzeceniona i żaden mechanik tak nie zna auta, a pytania rzecz jasna mam czy to i tamto powinno pracować tak czy inaczej...
Te przecierki to ku zaskoczeniu miałem na myśli od środka, kierownica, wybierak, kilka plastików i guzików wytartych a ja mam na tym punkcie fioła i chce doprowadzić auto od środka do niemal perfekcji...od zewnątrz to rzeczywiście nie patrze na pierdoły, a poważnego nic nie ma do roboty, w terenie auta topić w błocie nie będę, tylko lekkie górki i dołki lub las, żadne tam off-roady i licze się z tym, że przecierek przybędzie i nawet w centrum handlowym bo TAKIM autem do tej pory nie jeździłem
Ale jestem mega zadowolony
choć wyszła dziś jedna rzecz ale muszę zweryfikować co jest nie tak, teoretycznie zatankowałem do pełna (za prawie 300zł) ale wskazówka pokazuje 1/4 baku...to było ukryte więc będę naciskał by poprzedni właściciel odpalił na naprawę bo tego nie dało się przetestować przed zakupem
tylko pytanie co jest nie tak, dodam, że wskazówka od poziomu paliwa się widocznie wychyla podczas jazdy jakby miała dużą bezwładność...
Te przecierki to ku zaskoczeniu miałem na myśli od środka, kierownica, wybierak, kilka plastików i guzików wytartych a ja mam na tym punkcie fioła i chce doprowadzić auto od środka do niemal perfekcji...od zewnątrz to rzeczywiście nie patrze na pierdoły, a poważnego nic nie ma do roboty, w terenie auta topić w błocie nie będę, tylko lekkie górki i dołki lub las, żadne tam off-roady i licze się z tym, że przecierek przybędzie i nawet w centrum handlowym bo TAKIM autem do tej pory nie jeździłem

Ale jestem mega zadowolony

Uczę się Rextona, proszę o wyrozumiałość 

Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię