kontrolka check
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
- Consool
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2700
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Gadu-Gadu: 0
- Kontaktowanie:
Re: kontrolka check
Postautor: Consool » 27 lis 2016, 18:36
A jedz tam gdzie regenerują pompy Delphi może mają ?
-
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2004
- Pojemność silnika: 2900
- Skrzynia biegów: Automat 4biegowy (BTRA)
Postautor: automatic » 27 lis 2016, 19:09
Kolega miał taki problem z listwą w hyundaiu rozruch trwał dłuuugo
- znalazłem mu taką samą listwę na alledrogo - choć potrzebny był sam zawór , ale po fotkach widać typy zaworów - sądzę że jest to typowa w zasadzie część dla wielu hyundai i kia .
Jak identyczne hamulce (zaciski) 2 tłoki 23 mm produkcji mando są w kiach sorento i 4 modele hyundai .
spisz numer na nim i szukaj takiej listwy wpisując do wyszukiwarki : listwa KIA lub listwa hyundai .

Jak identyczne hamulce (zaciski) 2 tłoki 23 mm produkcji mando są w kiach sorento i 4 modele hyundai .
spisz numer na nim i szukaj takiej listwy wpisując do wyszukiwarki : listwa KIA lub listwa hyundai .
-
- Rusza z kopyta
- Rok produkcji: 2006
Postautor: Czester9333 » 27 lis 2016, 19:35
Panowie poproszę jakieś namiary na regenerację wtryskiwaczy. Kogo i gdzie polecacie? Bede sam wykrecal i wyślę tylko gdzie.
-
- Stały bywalec
- Pojemność silnika: 27
Postautor: majek » 15 gru 2016, 17:12
wyskoczył mi błąd -" czujnik położenia wałka rozrządu - poza skalą" błąd został skasowany, niestety po paru dniach znów wyskoczył. Mechanik powiedział że możliwe że łańcuch rozrządu się rozciągnął i przestawił mi wizje apokaliptyczną dla mojego portfela. Na forum przeczytałem że łańcuch należy do wyjątkowo solidnych i gdzieś indziej szukać przyczyny tylko gdzie? napinacz łańcucha, sam czujnik? Jak to sprawdzić i w jakiej kolejności wykluczać kolejne rzeczy? auto zachowuje się poprawnie mimo tego błędu
- Trawas
- Stały bywalec
Postautor: Trawas » 15 gru 2016, 18:07
Majek, to , że wykazuje czujnik poza skalą a silnik chodzi to nic innego jak sprzężenie wewnątrz układu i przyczyna leży poza rożrządem. gdyby czujnik padł rzeczywiście to za cholerę silnika byś nie odpalił nawet z plaka. Rozepnij akumulator i odepnij wtyk od sterownika silnika niech się całość zresetuje. Rozciągnięcie łańcucha w Rexie ? a co, auto ma ponad 0,5 miliona km przebiegu ? Pan mechanik sam G wie a się przygotowuje do ataku na twój portfel. Czujnik pierdyknąć mógł, takie jego prawo - trzeba poszukać na Allegro a jak masz więcej kaski to u Jacka w Unimarcie. Najpierw jednak zresetuj system a później dobrze umyj wtyk czujnika (Z przodu silnika po lewej stronie na deklu rozrządu)
)Pracuje biedak w ekstremalnych warunkach - silnik go grzeje a lodowate powietrze z wentylatora mrozi.
)Pracuje biedak w ekstremalnych warunkach - silnik go grzeje a lodowate powietrze z wentylatora mrozi.
-
- Stały bywalec
-
- Stały bywalec
Postautor: majek » 16 gru 2016, 14:30
rano miałem problem z odpaleniem za 3 razem odpalił i paliła się kontrolka check przez ok 1min. Rozłaczyłem akumulator wyjąłem ten czujnik położenia wałka rozrządu, wyczyściłem kostke i czujnik (choć czyste były) sprawdziłem latarką przez korek oleju jak chodzi łańcuch i wygląda OK, zębatki też nie wyglądały na naruszone. Ktoś pisał w innym poście że palcem mógł podnieść łańcuch, u mnie to niemożliwe,sztywno przylega do zębatek(czyli napinacz OK)Czyli teoretycznie jak bedzie pojawiać się check to znaczy że ten czujnik walnięty? Dobrze dedukuje?
- XSzafaX
- Stały bywalec
Postautor: XSzafaX » 16 gru 2016, 15:36
Tak jeśli check się pali a przy tym nie chce odpalić spróbuj poruszać tam kostką u popukać w czujnik u mnie pomagało a i w czasie jazdy tez bez powodu check sie włączał i wyłączał a czujnik zamówiłem przez ebay nowy z Korei i kosztował około 120-150zł jakieś 20 coś funtów przesyłka była gratis 

Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię