REXTON 2.7 XDI, jaka wersja ?
Tutaj pomagamy przyszłym posiadaczom Ssangyongów wybrać model, wersję silnikową lub konkretny egzemplarz.
-
- Nowy użytkownik
- Gadu-Gadu: 0
Re: REXTON 2.7 XDI, jaka wersja ?
Postautor: grzybek141 » 22 sie 2020, 0:00
Pytanie na szybko , jeżeli planuje coś ciągać Rextonem , to lepiej automat czy manual? Rozsądek mi podpowiada , że manual , chociaż właśnie gdzieś przeczytałem , że manual w SS to związek na całe życie z autem 

-
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2000
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: krisw11 » 22 sie 2020, 12:42
Cześć, powiem ci tak : jeżeli przyczepka lekka i lekki teren ,to automat może być ale jak coś ciężkiego to proponuje manual aczkolwiek już nie ma tej wygody i komfortu
ja już awtomata nie zamienie na nic innego.

Kris
-
- Nowy użytkownik
Postautor: grzybek141 » 22 sie 2020, 12:53
Wiem , mam takie samo zdanie o automacie co Ty. Chodzi o to , że mam dom do remontu , planuje coś robić też ze stali , generalnie może być tak , że będę ciągał ciężkie tematy a może być tak , że i nie i weź bądź tu mądry
Wcześniej planowałem osobówkę oraz busa , ale jednak opłacać dwa OC to trochę bez sensu za przyczepę jednak są niższe koszta a i przyczepka dobra nie traci na wartości jak inny bus/gruz.
Przeglądam auta i na autoscout znalazłem kilka w manualu oraz z TOD , jednak jak jest czarny to ceny 3-4.5 keuro , powyżej tego już nie patrzę. Czuje , że skończy się jak zwykle pewnie kupię to co będzie miało minimum czyli TOD i co będzie w akceptowalnym stanie reszty.

Wcześniej planowałem osobówkę oraz busa , ale jednak opłacać dwa OC to trochę bez sensu za przyczepę jednak są niższe koszta a i przyczepka dobra nie traci na wartości jak inny bus/gruz.
Przeglądam auta i na autoscout znalazłem kilka w manualu oraz z TOD , jednak jak jest czarny to ceny 3-4.5 keuro , powyżej tego już nie patrzę. Czuje , że skończy się jak zwykle pewnie kupię to co będzie miało minimum czyli TOD i co będzie w akceptowalnym stanie reszty.
- pjoter
- Stały bywalec
- Skrzynia biegów: Automatyczna
Postautor: pjoter » 22 sie 2020, 13:54
automat.
Jak coś ciężkiego pomagasz mu tiptronikiem, ale lewa noga nadal ma wakacje
Jak coś ciężkiego pomagasz mu tiptronikiem, ale lewa noga nadal ma wakacje
IMG_20200501_213429.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pjoter
-
- Stały bywalec
Postautor: krisw11 » 22 sie 2020, 21:09
O właśnie Kolega Pjoter zawsze ciąga coś za sobą i ma awtomata
) czyli da rade i bierz awtomat bedziesz Pan zadowolony
tylko sprawdź dobrze automata ,zeby nie padł za tydzień a ty pomyslisz ,ze to od ciągania przyczepki
ja automatem śmigam nawet w cięższym terenie ,to ma gorzej czasami niż przyczepka i hula jak zły
Poza tym masz reduktor ! A to już bez znaczenia czy awtomat czy manual bo przełożenie robi robote. Przegłosowane bierz automatc
)

Kris
-
- Nowy użytkownik
Postautor: grzybek141 » 23 sie 2020, 1:04
Póki co działam i sprzedaje swoje obecne gruzy i będę sobie spokojnie szukał Rextona który spełni moje oczekiwania , początkowo myślałem , że 2.9 , jednak 2.7 nie ma co się bać , drogi jest układ paliwowy a poza tym jest ok? Co najlepsze znalazłem filmik gdzie jest nagrany taki jak mi się widzi , jednak bym jeszcze chromy na czarno porobił https://www.youtube.com/watch?v=tfkuWZk_9r4
Między liftem a przed liftem jeżeli chodzi o układ jezdny z TOD są jakieś różnice ? Silnik to taka sama jednostka oraz skrzynia?
Między liftem a przed liftem jeżeli chodzi o układ jezdny z TOD są jakieś różnice ? Silnik to taka sama jednostka oraz skrzynia?
-
- Forumowicz
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2002
- Pojemność silnika: 3200
- Skrzynia biegów: Automat 4biegowy (BTRA)
Postautor: messiah22 » 01 wrz 2020, 9:02
Różnic z TOD raczej nie ma, mogą się różnić wtryski w 2.7 z tego co pamiętam, skrzynia manual taki sam, automaty w I były dwa - czterobiegowy BTR i piątka mercedesa, w dwójce piątka mercedesa. Aha - dwójka od roku 2007 bodajże ma fabrycznie DPF (ja w 2006 nie miałem).
-
- Rusza z kopyta
- Pojemność silnika: 1998
Postautor: Masmo » 01 sty 2021, 23:20
Szukam Rexa II ze względu na większe DMC. Potrzebuje ciągać przyczepę 2T. (2T*1,33=2660kg). Dziś oglądałem z pomorskiego wersję AWD bez reduktora wiec nie dla mnie. Ale zdziwiłem się mocno że z tyłu miał niezależne zawieszenie. Czy to tylko AWD tak mają a TOD ma most czy wszystkie II mają niezależny zawias z tyłu? Tak pierwsze wrażenie że strasznie nisko zwieszony był, więc lift zawiasu to chyba konieczność w tym aucie.
-
- Nowy użytkownik
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2010
- Pojemność silnika: 2700
Postautor: Przemek82 » 30 cze 2021, 5:43
Witam wszystkich Jestem nowy i przymierzam się do kupienia Rexia.Mogę się podłączyć do tematu.Chodi mi o Rexton 2010 r z silnikiem 2.7xdi czy warto pchać się w temat i kupić.Auto odkupuje od rodziny AW ich posiadaniu od 8 lat i przebieg 200 tyś km.
Pomożecie czy warto kupić takowy egzemplarz.
Dziękuję i pozdrawiam
Pomożecie czy warto kupić takowy egzemplarz.
Dziękuję i pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Stały bywalec
- Model: Musso
- Rok produkcji: 1997
- Pojemność silnika: 3200
Postautor: trol48 » 30 cze 2021, 12:15
a nie taniej mercedesa ML270 i bez problemu z serwisem
forum , tematy, problemy, i ogólna sytuacja serwisowa w kraju, firma SS jest w upadłości
forum , tematy, problemy, i ogólna sytuacja serwisowa w kraju, firma SS jest w upadłości
-
- Stały bywalec
Postautor: krisw11 » 30 cze 2021, 14:02
Cześć. Kolega Trol48 ,dobrze myśli, ja już przesiadłem sie 1.5roku temu na MLa 3.2 v6, benzin. Uwierz albo nie ,nawet nie rejestrowałem sia na forum Mercedesa ,bo tylko oleje zmieniam. Dotąd żadnych kłopotów, części ogólnodostępne i tanie. Na pewno nie zamieniłbym go nawet na 7 lat młodszego SS. Co do tego SS od rodziny ,to zapytanie jest ; ile za niego chcą i jak i gdzie servisowali.
Kris
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię