REXTON 2.7 XDI, jaka wersja ?
Tutaj pomagamy przyszłym posiadaczom Ssangyongów wybrać model, wersję silnikową lub konkretny egzemplarz.
-
- Nowy użytkownik
- Gadu-Gadu: 0
Re: REXTON 2.7 XDI, jaka wersja ?
Postautor: grzybek141 » 22 sie 2020, 0:00
Pytanie na szybko , jeżeli planuje coś ciągać Rextonem , to lepiej automat czy manual? Rozsądek mi podpowiada , że manual , chociaż właśnie gdzieś przeczytałem , że manual w SS to związek na całe życie z autem 

-
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2000
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: krisw11 » 22 sie 2020, 12:42
Cześć, powiem ci tak : jeżeli przyczepka lekka i lekki teren ,to automat może być ale jak coś ciężkiego to proponuje manual aczkolwiek już nie ma tej wygody i komfortu
ja już awtomata nie zamienie na nic innego.

Kris
-
- Nowy użytkownik
Postautor: grzybek141 » 22 sie 2020, 12:53
Wiem , mam takie samo zdanie o automacie co Ty. Chodzi o to , że mam dom do remontu , planuje coś robić też ze stali , generalnie może być tak , że będę ciągał ciężkie tematy a może być tak , że i nie i weź bądź tu mądry
Wcześniej planowałem osobówkę oraz busa , ale jednak opłacać dwa OC to trochę bez sensu za przyczepę jednak są niższe koszta a i przyczepka dobra nie traci na wartości jak inny bus/gruz.
Przeglądam auta i na autoscout znalazłem kilka w manualu oraz z TOD , jednak jak jest czarny to ceny 3-4.5 keuro , powyżej tego już nie patrzę. Czuje , że skończy się jak zwykle pewnie kupię to co będzie miało minimum czyli TOD i co będzie w akceptowalnym stanie reszty.

Wcześniej planowałem osobówkę oraz busa , ale jednak opłacać dwa OC to trochę bez sensu za przyczepę jednak są niższe koszta a i przyczepka dobra nie traci na wartości jak inny bus/gruz.
Przeglądam auta i na autoscout znalazłem kilka w manualu oraz z TOD , jednak jak jest czarny to ceny 3-4.5 keuro , powyżej tego już nie patrzę. Czuje , że skończy się jak zwykle pewnie kupię to co będzie miało minimum czyli TOD i co będzie w akceptowalnym stanie reszty.
- pjoter
- Stały bywalec
- Skrzynia biegów: Automatyczna
Postautor: pjoter » 22 sie 2020, 13:54
automat.
Jak coś ciężkiego pomagasz mu tiptronikiem, ale lewa noga nadal ma wakacje
Jak coś ciężkiego pomagasz mu tiptronikiem, ale lewa noga nadal ma wakacje
IMG_20200501_213429.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pjoter
-
- Stały bywalec
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: krisw11 » 22 sie 2020, 21:09
O właśnie Kolega Pjoter zawsze ciąga coś za sobą i ma awtomata
) czyli da rade i bierz awtomat bedziesz Pan zadowolony
tylko sprawdź dobrze automata ,zeby nie padł za tydzień a ty pomyslisz ,ze to od ciągania przyczepki
ja automatem śmigam nawet w cięższym terenie ,to ma gorzej czasami niż przyczepka i hula jak zły
Poza tym masz reduktor ! A to już bez znaczenia czy awtomat czy manual bo przełożenie robi robote. Przegłosowane bierz automatc
)

Kris
-
- Nowy użytkownik
Postautor: grzybek141 » 23 sie 2020, 1:04
Póki co działam i sprzedaje swoje obecne gruzy i będę sobie spokojnie szukał Rextona który spełni moje oczekiwania , początkowo myślałem , że 2.9 , jednak 2.7 nie ma co się bać , drogi jest układ paliwowy a poza tym jest ok? Co najlepsze znalazłem filmik gdzie jest nagrany taki jak mi się widzi , jednak bym jeszcze chromy na czarno porobił https://www.youtube.com/watch?v=tfkuWZk_9r4
Między liftem a przed liftem jeżeli chodzi o układ jezdny z TOD są jakieś różnice ? Silnik to taka sama jednostka oraz skrzynia?
Między liftem a przed liftem jeżeli chodzi o układ jezdny z TOD są jakieś różnice ? Silnik to taka sama jednostka oraz skrzynia?
-
- Forumowicz
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2002
- Pojemność silnika: 3200
- Skrzynia biegów: Automat 4biegowy (BTRA)
Postautor: messiah22 » 01 wrz 2020, 9:02
Różnic z TOD raczej nie ma, mogą się różnić wtryski w 2.7 z tego co pamiętam, skrzynia manual taki sam, automaty w I były dwa - czterobiegowy BTR i piątka mercedesa, w dwójce piątka mercedesa. Aha - dwójka od roku 2007 bodajże ma fabrycznie DPF (ja w 2006 nie miałem).
-
- Rusza z kopyta
Postautor: Masmo » 01 sty 2021, 23:20
Szukam Rexa II ze względu na większe DMC. Potrzebuje ciągać przyczepę 2T. (2T*1,33=2660kg). Dziś oglądałem z pomorskiego wersję AWD bez reduktora wiec nie dla mnie. Ale zdziwiłem się mocno że z tyłu miał niezależne zawieszenie. Czy to tylko AWD tak mają a TOD ma most czy wszystkie II mają niezależny zawias z tyłu? Tak pierwsze wrażenie że strasznie nisko zwieszony był, więc lift zawiasu to chyba konieczność w tym aucie.
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię