trol48 pisze:witaj
strzelać moze w moscie - do sprawdzenia satelity po zdjeciu pokrywy
mechanizm różnicowy kompensuje predkosc obrotową kół toczących się po różnych okręgach
satelity przenoszą moment i toczą się w\g oporów półosi
Witaj ponownie, most i tak muszę zwiesić tak jak i całą maglownicę, ponieważ muszę się dostać do felernej śruby poduszki silnika od strony kierowcy, tej jednej francy nie udało mi się wymienić podczas podnoszenia silnika

Mosty mam bodaj jeszcze 2 na zamianę, nie wiem z jakim przełożeniem, ten ma 4.27
trol48 pisze:przy jezdzie na wprost sa nieruchome, przy skrecie zaczynają sie obracac i krazyc po wiencu zebatym
sa to najsłabsze elementy mostu i moga dawac takie objawy
zobaczę jak zrzucę most na ziemię co tam nie pasuje mu, tylko co z tym wałem - na podłodze przesuwał mi się przód/tył na wieloklinie - chyba tak być nie powinno, powinien mieć stałą pozycję
trol48 pisze:UNIMART z forum pomoze z nowymi czesciami tel 501 545 555
wiem, zamawiałem już parę razy u niego

nie mniej jednak z tych rzeczy mam nawet całe mosty na podmianę, jeśli to faktycznie satelity, dodam tylko, że ten most ma inny rozstaw niż większość półosi i trzeba było podcinać flanszę co by śruby weszły ... ale tu wiem że były 2 rozstawy
trol48 pisze:czy masz założone pierscienia zegera na półosiach - na samym końcu półosi jest rowek pod pierscien
mam, to auto akurat ma manualne sprzęgiełka Warn-a, z resztą to nie jest takie "normalne" Musso, jest to auto przygotowane pod wsadzenie 35"
trol48 pisze:mam serwisówke musso 3.2 i 2.9
pozdrawiam
andrzej
791 903 650
mówimy o tej:http://neon.lofis.net/SsangYong/Service_Manuals/Musso.html?fbclid=IwAR2tZpfsuueAuVbtAvypUaaalhX1ws9RmI16ghXyajoWJsfxmReUnwKe6DM
mam ją na komputerze, ba nawet w telefonie xD wszystko przez to auto